Knygų ir pramogų šventės Marijampolės Vytauto Didžiojo parke

Knygų ir pramogų šventės Marijampolės Vytauto Didžiojo parke

Prasidėjusi vasara ne vieną šalies biblioteką pakvietė į viešas erdves. Viena populiariausių vasaros paslaugų skaitytojams – skaityklos po atviru dangumi, kuriose galima ne tik skaityti knygas, bet ir dalyvausi pramoginėse programose. Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka taip pat savo skaitytojus kviečia susitikti netradicinėse erdvėse.

Ypatingai didelio dėmesio sulaukia Teatralizuotų garsinių pasakų skaitymų renginiai, į kuriuos mielai renkasi vaikai, tėvai ir seneliai. Šie renginiai jau dešimtmetį vyksta greta bibliotekos esančiame Vytauto Didžiojo parke, o juos iniciavusieji Vaikų ir jaunimo edukacijos centro darbuotojai džiaugiasi, kad su kiekvienais metais susidomėjimas tik auga ir jau pavasario pradžioje bibliotekos lankytojai apie vasarą parke vyksiančius renginius. Sunku ir patikėti, kad pirmieji renginiai, vykę tik su keletu smalsuolių, išaugs į dideles kassavaitines knygos, skaitymo ir pramogų šventes.

Per dešimtmetį renginiuose taip pat įprato apsilankyti miesto svečiai, kurie atvyksta pažinti Marijampolės kraštą, o išvykas derina su galimybe dalyvauti šventėse. Trumpa stotelė parke jiems leidžia atsikvėpti medžių pavėsyje bei patirti skaitymo ir dalyvavimo kultūroje malonumą.

Gegužės 30 d. prasidėjęs Teatralizuotų garsinių pasakų skaitymų sezonas tęsis iki liepos 11 d. Kiekvieną ketvirtadienį 15:00 val. Vytauto Didžiojo parke vyksiantys renginiai ir vėl bus kupini staigmenų, netikėtų atradimų ir smagių istorijų. Marijampoliečiai ir miesto svečiai galės dalyvauti edukacinėse-pramoginėse veiklose, stebėti teatrų pasirodymus, minėti Marijampolės vardo susigrąžinimo 35-metį, skaityti ar pailsėti medžių pavėsyje.

Sezoną užbaigs tris valandas truksianti Knygos šventė, kuri vyks liepos 18 d. nuo 15:00 val. Šventėje bus galima ne tik stebėti muzikinius pasirodymus, bet ir lankytis edukacijų erdvėje, kur susirinkusiųjų lauks knygų rašytojai, kūrybinės dirbtuvės ir erdvė patiems mažiausiems.

Jeigu oro sąlygos bus nepalankios, renginiai kelsis į Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos Didžiąją salę antrame aukšte. Visų renginių informacija skelbiama bibliotekos interneto svetainėje marvb.lt bei Multicentro Facebook.com paskyroje. Tad nepamirškite pledo, geros nuotaikos, švęskite knygos ir skaitymo šventes!

Projektą „Knyginėtojai“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Marijampolės savivaldybė.

Gerda Matusevičienė, Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo edukacijos centro vyresn. kultūrinės veiklos vadybininkė