Idėjos projektams: dirbtinio intelekto pritaikymo pavyzdžiai

Idėjos projektams: dirbtinio intelekto pritaikymo pavyzdžiai

Vis labiau populiarėjantis ir tobulėjantis dirbtinis intelektas vieniems kelia džiaugsmą ir nuostabą, kitus neramina, tačiau vienareikšmiškai tai yra tema kurią sunku ignoruoti. Keletas dirbtinio intelekto pritaikymo pavyzdžių bibliotekose ir ne tik:

Pokalbių robotas – Oodi biblioteka

„Obotti” yra centrinės bibliotekos „Oodi” rekomendacinis pokalbių robotas. Paslauga remdamasi kontekstine analize rekomenduoja knygas iš Oodi asortimento pagal skaitytojo susidomėjimą ir atsiliepimus, kurių jis kitu atveju galimai neatrastų. Programėlė skirta visiems bibliotekos lankytojams, ją galima atsisiųsti Android ir IoS įrenginiams. Paslaugos tikslas – įdomiai pristatyti Oodi bibliotekoje esančią medžiagą ir palengvinti įdomios ir naujos medžiagos paiešką.

Interneto svetainė – Luvro muziejus

Luvro interneto svetainė tapo viena iš skaitmeniniu požiūriu pažangiausių muziejų svetainių; joje galima rasti 3000 puslapių nemokamo turinio – nuo HD meno kūrinių reprodukcijų iki virtualių ekskursijų. Dar svarbiau tai, kad svetainė kuriama ir atnaujinama atsižvelgiant į klientų patirtį. Svetainė buvo atnaujinta, kad būtų įdiegtos dirbtiniu intelektu pagrįstos pokalbių funkcijos, siekiant geriau padėti lankytojams pasirengti apsilankymui. Kadangi Luvro svetainė orientuota į vertės lankytojams suteikimą – pateikiant mokomąją medžiagą, o ne tik bandant parduoti bilietus – kasmet sulaukia daugiau nei 15 mln. unikalių apsilankymų. Tik 5 % lankytojų apsilanko muziejuje prieš tai nesinaudoję svetaine, o daugiau nei du trečdaliai svetainės naudotojų galiausiai apsilanko muziejuje asmeniškai. Ypač svarbu tai, kad interneto svetainė nepanaikino fizinių apsilankymų, o veikiau papildė įsitraukusius vartotojus ir paskatino juos apsilankyti muziejuje asmeniškai

Suasmenintos pamokos – Dreambox

„DreamBox“ naudoja dirbtinį intelektą, kad suasmenintų matematikos pamokas kiekvienam mokiniui, koreguodamas pamokų sunkumą ir teikdamas grįžtamąjį ryšį realiuoju laiku, kad padėtų mokiniams tobulinti matematikos įgūdžius. „DreamBox“ naudoja 400 000 pedagogų ir maždaug 6 milijonai
studentų visose 50 valstijų, Puerto Rike ir visoje Jungtinėje Karalystėje, Australijoje ir t.t.

DI įrankis visiems – Runway

„Kuriame dirbtinio intelekto sistemas, kad pradėtume naują kūrybos erą, kurioje geriausios istorijos dar tik bus papasakotos.” Platforma, kuri siūlo įvarias DI pritaikymo galimybes: naudokite žodžius ir vaizdus, kad iš esamų sukurtumėte naujus, kurkite bet kokio stiliaus vaizdo įrašus, kokius tik galite įsivaizduoti, naudodami funkciją „Text to Video generation” ir daug kitų funkcijų, kurias galima pritaikyti kuriant naujus produktus.

Vertimas, subtitravimas, įgarsinimas – Clipchamp

Teksto įgarsinimas 70 kalbų, autotitrai su išmaniuoju balso aptikimu. Leidžia dirbti su tiek vaizdo įrašų, kiek norite. Galite naudoti savo vaizdo failus, garso failus ir vaizdus. Į nemokamą planą taip pat įtraukti visi pagrindiniai redagavimo įrankiai. Galite nemokamai eksportuoti užbaigtus projektus iki 1080p (full HD) raiškos. Jei vaizdo įraše yra profesionalių funkcijų, jums bus pranešta.