Vasaros skaitymų palėpės uždarymas

Vasaros skaitymų palėpės uždarymas

Amuletai

Kas tai, kaip jie gaminami, iš gaminami?

Su jų istorija, atsiradimu, gaminimo būdais vaikus supažindino Pravieniškių bibliotekos bibliotekininkė Marytė Drulienė. Kiekvienas sėdo prie kompiuterio ar savo išmanaus telefono, ir pagal savo gimimo datą kūrė savo amuletą. Užteko veiklos visiems: vieni amuletus kūrė, kiti gamino vokus laiškams, o vėliau laukė smagus žaidimas. Nugalėtojais tapo visi, ir visi gavo dovanų – saldainių.

Ačiū Marytei Drulienei ir jos sūnui Ryčiui už gerą laiką.

Ir paskutinis penktadienis bibliotekoje…

Paskutinis, baigiamasis Vasaros skaitymų palėpės susiėjimas

Tradicinis, visų lauktas paskutinis penktadienis – SMALIŽIŲ VIRTUVĖ, kai susipažinę su virtuvės atsargumo taisyklėmis ir pasižadėję jų laikytis. Vaikai pasiskirstę į 4 komandas kepė blynus: bulvinius, širdeles su sviestu, širdeles su meile ir gamino gaivą. Bendras vaikų ir mamų stalas, bendri atsineštų patiekalų ragavimai ( tinginys, spurgytės, keksiukai, bananų blyneliai, obuolių pyragas, sveikuolių rutuliukai), receptų dalinimasis . Didelė pagalba gauta iš mamų palaikymo, ačiū Domantei, Giedrei ir Natalijai.

Kai visi prisivalgė, išsilakstė ir prisirinko knygų vasaros skaitymams, Vasaros skaitymų palėpėje įsiviešpatavo tyla. Tyla iki rugsėjo.

Bibliotekininkė Arina Keturkaitė