Kauno apskrities viešosios bibliotekos andragogai ir edukatoriai tęsia dalyvavimą „Erasmus+“ mobilumo projekte

Kauno apskrities viešosios bibliotekos andragogai ir edukatoriai tęsia dalyvavimą „Erasmus+“ mobilumo projekte

Kauno apskrities viešosios bibliotekos andragogai ir edukatoriai tęsia dalyvavimą „Erasmus+“ (KA1 pagrindinio veiksmo Suaugusiųjų švietimo mobilumas mokymosi tikslais) mobilumo projekto veiklose, kurių metu įgyja daug naudingos patirties ir žinių kompiuterinio, skaitmeninio, taip pat medijų ir informacinio raštingumo srityse. Šį kartą kolegos dalyvavo kursuose Nyderlanduose, Italijoje ir Graikijoje.

Kovo mėnesį trys Kauno apskrities viešosios bibliotekos darbuotojos vyko į kursus „Tablets and Smartphones: Using Mobile Devices as Educational Tools“, kurie vyko Italijoje. Mokymų metu kolegos sužinojo apie mobilių įrenginių naudojimo galimybes edukacijų, mokymų tikslais. Daug dėmesio skirta įvairioms mobiliosioms programoms, kurios padeda kurti interaktyvų ir dalyvius labiau įtraukiantį turinį. Taip pat mokymų metu akcentuota socialinių tinklų naudojimo etika ir saugumas.

Balandžio mėnesį į Nyderlandus keliavusi bibliotekos darbuotoja dalyvavo kursuose „Digital Wellbeing: A New Challenge for Teachers and Students“, kurių metu sužinojo kaip teisingai naudoti socialinius tinklus ir įvairias mobilias programėles, jog jų naudojimas nesukeltų neigiamų reiškinių tiek vaikams, tiek suaugusiems. Kursų metu buvo daug kalbama apie produktyvų technologijų panaudojimą ir gebėjimą jas pakeisti kitomis kūrybingumą skatinančiomis priemonėmis.

Gegužės mėnesį dvi darbuotojos keliavo į kursus „Cultural Heritage Education: Ancient Greece as a Case Study“ Graikijoje. Šie kursai suteikė žinių kaip rengti edukacijas, ekskursijas ir kitas kultūrines veiklas atraktyviau ir interaktyviau bei taip kaip panaudoti turimą informaciją, jog ji būtų įdomi bibliotekos lankytojams ir skatintų juos joje lankytis dažniau.

Nors šių mokymų kursų tematika panaši, tačiau kiekvienas iš jų į skaitmeninio, medijų ir informacinio raštingumo problematiką pažvelgė iš skirtingų pusių. Mokymų dalyviai pasisėmė daug naudingos informacijos, kuri praktiškai bus pritaikyta kuriant mokymo programas ir edukacijas bibliotekos lankytojams.

Straipsnyje atspindėtas dotacijos gavėjos požiūris, o Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija nėra atsakingos už pateikiamos informacijos turinį.

Parengė Lukas Volskis

Kauno apskrities viešosios bibliotekos vyresnysis metodininkas (specialistų mokymams)

Projektą finansuoja