Nacionalinės bibliotekų savaitės susitikimai

Nacionalinės bibliotekų savaitės susitikimai

Nacionalinė bibliotekų savaitė  šiais metais jau 23 – oji. Jos šūkis ,,Kartu įveikiant krizes”.

Žiežmarių bibliotekoje šį kartą laukiami buvo patys mažiausieji bibliotekos lankytojai.

Pirmieji apsilankė priešmokyklinė ,,Obuoliukų“ grupė. Vaikystė – laikas, kupinas emocijų, ieškojimų, atradimų. Knygų skaitymas yra vienas prasmingiausių vaikų ugdymo būdų, skatinančių geriau pažinti pasaulį, mokytis naujų dalykų, vaizduotę.  Vaikai dalyvavo edukacijoje ,,Mano vaikystės knyga“:  kūrė, spalvino, rašė savo mėgstamiausios pasakos pavadinimą, vėliau jas skaitė. Sužinojo, kuo skiriasi biblioteka nuo knygyno, kaip tapti bibliotekos skaitytoju, kada galima pasiimti knygų į namus, kam knygai reikalingas skirtukas. Vaikai džiaugėsi savo spalvingomis knygelėmis, kuriomis vėliau buvo galima grožėtis knygų lentynoje. Ačiū mok. Laurai Paškevičienei ir padėjėjai A. Kelpšienei.

O savaitė  Žiežmarių bibliotekoje baigėsi su dovanomis –  su savo sukurtais atvirukais, apsilankė mokyklos darželio ,,Vaikystės dvaras” priešmokyklinio amžiaus vaikai – ,,Bitučių” grupė.

Mokytoja Andželika Kozlovaitė su padėjėja Edita Gataveckiene atkeliavo į biblioteką susipažinti su knygomis, taisyklėmis kaip tapti bibliotekos skaitytoju, ką galima bibliotekoje rasti ir ką veikti. O veikti buvo ką. Vaikų laukė ,,Mano vaikystės knyga” edukacija. Už darbą, bibliotekininkės siurprizas… grybukai iš jos vaikystės knygos ,,Grybų karas”

Skaitymas, buvimas kartu, piešimo magija nugali visas negandas. Tai smagus laikas kartu.

Žiežmarių bibliotekininkė Arina