Didysis Margutis atriedėjo

Didysis Margutis atriedėjo

Senos lietuviškos tradicijos, kurios ugdo vaikų tautiškumą , vienija ir sujungia  bendrumo dvasia visas  šeimas – ,,Vaikų Velykėlės 2023“. Tai projekto ,,Švieskime vaikus“ vienas iš konkursų , kuriame dalyvaujame ir mes, Žiežmarių bibliotekos mažieji skaitytojai.

Vaikų Velykėlių (Atvelykio) tradicijos itin artimos pačioms Velykoms: dažomi ir ridenami margučiai. Taip pat yra žaidžiami įvairiausi linksmi žaidimai – tačiau šios šventės metu visas dėmesys skiriamas vaikams. Vaikų Velykėlės švenčiamos pirmąjį sekmadienį po šv. Velykų.

O mūsų bibliotekos skaitytojai tam ruošėsi jau kelias savaites. Juk Didįjį margutį reikia sukurti, jį pagaminti ne mažesnį kaip 2 metrai aukščio ir 1 metro pločio. O ir atrasti vietos tokiam – reikia laiko ir darbo.  Į šią veiklą įsijungė Žiežmarių gimnazijos antrokai ( mok. Lina Jurevičienė), trečiokai (mok. Aušra Kavaliauskienė), mokyklos darželio  ,,Vaikystės dvaras“ ketvirtokai (mok. Birutė Pilvelienė).   Šių metų margučio technika – audimo raštu pinti iš popieriaus.. (patirties vaikai turi, juk nuo vasario 16 –osios piname mažąją kaišytinę vėliavą).

Vaikų kruopštumas ir noras tą techniką perprasti, sukurti kuo didesnį margutį, tikrai vertas prizo. Vienas iš prizų – bendras darbas, o štai už vaikų dalyvavimą  – po knygą, esame dėkingi projektui ,,Švieskime vaikus“.

Arina Keturkaitė