Įvyko baigiamasis respublikinio moksleivių rašinių konkurso „Ar sunku būti jaunam?“ vakaras

Įvyko baigiamasis respublikinio moksleivių rašinių konkurso „Ar sunku būti jaunam?“ vakaras

Kovo 9-ąją Jonavos viešojoje bibliotekoje skambiai paminėtos Lietuvių kalbos dienos, prasidėjusios dar vasarį. Respublikinis moksleivių rašinių konkursas „Ar sunku būti jaunam?“ pasiekė finišo tiesiąją: apdovanota konkurso laureatė ir kitos geriausių kūrinių autorės. 

Komisijos nutarimu, pirmoji vieta ir piniginis 100 eurų vertės prizas skirtas Karinai Kandrotaitei (Kauno jėzuitų gimnazija, mokytoja Vilija Mataitė-Grigaitienė). Laureatė apdovanota už kalbos vaizdingumą, turinio savitumą, kūrybiškumą bei originalų jauno žmogaus santykio su savimi ir jį supančiu pasauliu atskleidimą. 

​Paskatinamaisiais rėmėjų „Alma Littera“ prizais už originalumą, kūrybiškumą, savitą žvilgsnį į jauno žmogaus pasaulį įvertintos Ūla Bačiauskaitė (VDU Ugnės Karvelis gimnazija, mokytoja Rasa Raižienė), Akvilė Jakutytė (Kėdainių šviesioji gimnazija, mokytoja Dalia Pabarčienė) ir Gintarė Jusevičiūtė (VDU Ugnės Karvelis gimnazija, mokytoja Rita Pancernienė).

Iš viso konkursas sulaukė 48 kūrinių iš Alytaus, Ignalinos, Jonavos, Kauno rajono ir Kauno miesto, taip pat Kėdainių, Klaipėdos, Kuršėnų, Liudvinavo, Marijampolės, Panevėžio, Radviliškio, Trakų, Vilniaus, Viekšnių. Aktyviausiai dalyvavo Vytauto Didžiojo universiteto Ugnės Karvelis gimnazijos mokiniai. 

„Be galo džiaugiuosi, kad į mūsų kvietimą atsiliepė tiek daug jaunų žmonių iš visos Lietuvos“ – kalbėjo Jonavos viešosios bibliotekos direktorė Skirmutė Gajauskaitė ir dėkojo visiems rašinių autoriams, jų mokytojams, tėvams, globėjams. Konkurse dalyvavusiųjų pasveikinti atvyko ir Jonavos rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Violeta Kolesnikienė. „Ačiū, kad mylite lietuvių kalbą, tarmes, raštą ir taip gražiai, nuostabiai rašote“ – puoselėti kalbą ragino Violeta Kolesnikienė.

Apdovanojimų vakarą muzikiniais skambesiais pripildė ypatingas svečias – atlikėjas Rokas Kašėta. Dzūkiškai kuriantis dainininkas pristatė savo dainų, kalbėjo apie tarmes, muziką, kultūrą, „dzūkodelikos“ žanrą ir, žinoma, Dzūkijos kraštą, įkvepianti laimingam gyvenimui.

​Jonavos viešoji biblioteka dėkoja įsitraukusiems dalyviams ir mokykloms – dovanojote nepaprastą, nuoširdumo pilną kelionę į jaunystės pasaulį! Biblioteka tikisi, kad rašinių konkursas turės tęstinumą ir taps prasminga tradicija.

Komisijos nariai: Jonavos viešosios bibliotekos Informacijos ir kraštotyros skyriaus vyresnioji bibliotekininkė, konkurso idėjos autorė Martyna Brėdikienė, dailininkė, rašytoja Eitvydė Pranevičienė, Kauno valstybinio lėlių teatro ir Kauno miesto kamerinio teatro aktorė Rūta Kumpikaitė.

Konkurso ir renginio organizatorius – Jonavos viešoji biblioteka.

​Konkurso rėmėjas – Leidykla „Alma littera“. 

Jonavos viešosios bibliotekos informacija