Elektroninė standartų parduotuvė

Elektroninė standartų parduotuvė

Nuo 2023 m. Kauno apskrities viešoji biblioteka prenumeruoja prieigą prie Lietuvos standartizacijos departamento rengiamų daugiau kaip 60 tūkstančių standartų ir kitų leidinių lietuvių, anglų, prancūzų kalbomis. Standartuose – naujausia informacija apie tarptautinę organizacijų praktiką, inovacijas verslo ir viešajame sektoriuose, užtikrinančias aukštus kokybės ir saugos reikalavimus, gerąją kitų šalių patirtį.

Kauno regiono bibliotekų vartotojams suteikiama nemokama prieiga prie šioje parduotuvėje-kataloge pateikiamų leidinių. Skaitytojai parduotuvės-katalogo paskyroje standartus gali skaityti be galimybės kopijuoti, dauginti, perspausdinti ir platinti jokiomis formomis ir priemonėmis (elektroninėmis, mechaninėmis, įskaitant fotokopijavimą, mikrofilmavimą ir kt.). Tai taikoma tiek visam standartui ar standartizacijos leidiniui, tiek jo dalims.

Naudotis galima Kauno apskrities viešosios bibliotekos kompiuteriuose, esančiuose Teminės literatūros skaitykloje (K. Donelaičio g. 8, III a.). Prisijungimo duomenų teirautis bibliotekos darbuotojo.

Daugiau informacijos apie bibliotekos prenumeruojamas duomenų bazes galite rasti čia.

Daugiau apie Lietuvos standartizacijos departamento paslaugas galite rasti čia.

Maloniai prašome pasidalinti šia informacija su visais, kam ji galėtų būti aktuali jūsų mieste ir regione.

Vyr. bibliotekininkė Daina Bandaravičiūtė