Poetės Dalios Teišerskytės kūrybos vakaras

Poetės Dalios Teišerskytės kūrybos vakaras

Spalio 28 d.  Kazlų Rūdos Jurgio Dovydaičio viešojoje  bibliotekoje, saulėtą penktadienio vakarą Kazlų Rūdos miesto bendruomenė gausiu būriu rinkosi į  jausmingą ir nuoširdų poetės Dalios Teišerskytės kūrybos vakarą „PASKUTINIŲ LAPŲ IŠLEISTUVĖS“.

                                                                     Kai protas išeina į dangų,

                                                                     Dangus nusileidžia į širdį…

Tokiu dvieiliu galima būtų apibūdinti poetės, žurnalistės, buvusios ilgametės Seimo narės, visuomenininkės Dalios Teišerskytės kūrybos vakarą viešojoje bibliotekoje, nes literatūrinio-muzikinio renginio metu liejosi patys gražiausi jausmai. Poetės sukurtas eiles ir laiškus skaitė viešosios bibliotekos vadovė Virginija Samuolienė. Vakaras, kupinas jausmingų eilių, nuoširdžių pasakojimų ir melodingų dainų, sukurtų poetės tekstais, pralėkė tarsi akimirka. Muzikinę nuotaiką kūrė šeimyninis duetas Rima ir Vaidas, priminę klausytojams tokias populiarias dainas, kaip „Lelijos”, „Būk šalia”, „Davė laimužė gyvenimą” ir kitas.

D. Teišerskytė nevengė atvirai pasakoti istorijų iš savo, kaip politikės, karjeros ir iš asmeninio gyvenimo dramų. Paskutinė – jau penkioliktoji jos knyga „Paskutinių lapų išleistuvės” – bene brandžiausia D. Teišerskytės kūrybos kraitėje. Tačiau poetė eilėraščius skaitė ne tik iš jos, prisiminė ir ankstesnę kūrybą bei joje vyraujantį liūdesį.

Pilnutėlė bibliotekos salė kūrėjai plojo atsistojusi ir kvietė atvykti vėl. Pilni gerų, džiugių emocijų kraštiečiai nenoriai skirstėsi. O jų veiduose švytėjo vis dar neblėstanti šypsena…

Kazlų Rūdos Jurgio Dovydaičio viešosios bibliotekos

Aptarnavimo ir informacijos sk. vedėja Rūta Liberienė