Nepamirškite pledo ir geros nuotaikos

Nepamirškite pledo ir geros nuotaikos

Jau aštuonis metus Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo edukacijos centro darbuotojai kviečia „nepamiršti pledo ir geros nuotaikos“, nes greta bibliotekos esančiame Vytauto Didžiojo parke marijampoliečiams ir miesto svečiams organizuoja Teatralizuotus garsinius pasakų skaitymus. Idėja kartu su vaikais skaityti knygas kilo po parko renovacijos pastebėjus, jog žaidimų aikštelėje renkasi šeimos su vaikais. Pirmieji išėjimai su knyga buvo nedrąsūs, bendrauta vos su keletu vaikų. Pirmieji kartai padiktavo ir idėją – skaityti reikia su personažais, nes vaikus jie traukia, atkreipia dėmesį. Taip gimė ketvirtadieninės šventės – teatralizuoti garsiniai pasakų skaitymai.

Pasitelkus Centro darbuotojų kuriamus personažus vaikų kiekis ėmė augti, paprastas knygos paskaitymas virto švente su muzika, žaidimais ir smagiomis istorijomis, o parengti projektai šventes leido dar labiau išplėsti ir paįvairinti. Šiuo metu tai yra vieni didžiausių vasaros renginių skirtų šeimoms su vaikais Marijampolės mieste, kurie sukviečia didelį būrų kultūrinių renginių mylėtojų, padeda atkreipti dėmesį į biblioteką, knygas ir populiarinti skaitymą. Kiekvieną šventę kuria Vaikų ir jaunimo edukacijos centro darbuotojai – Raminta, Ligita, Gerda, Vilius, Augustina ir Aušra. 2022 m. organizuotuose aštuoniuose skaitymuose apsilankė daugiau nei 1300 žiūrovų, kurie ne tik skaitė, bet ir linksmai laiką leido su moksliniu šou, sekė pasakas su „Bravo teatru“, „Gyvi teatre“, „Mimų teatru“, „Žalia vaikų kūdra“, žongliravo su Burtininku Ozu, mušė būgnus su „Ritmas kitaip“, šėlo su Hariu Poteriu ir Hermiona.

Ar sunku kurti šventę? Vienas lauke ne karys. Ilgi darbo metai, susidirbusi komanda, kolegų palaikymas, humoras ir buvimas greta vaikų diktuoja temas, personažus ar istorijas, kurių tuo metu reikia. Kiekvieni metai ypatingi, net ir pandemija nesustabdė. Keičiasi temos, veidai, knygos, o laikas ir vieta jau aštuonis metus tie patys – ketvirtadieniais 15:00 val. Vytauto Didžiojo parke. Būsite Marijampolėje? Užsukite!

Renginių akimirkos https://www.facebook.com/multicentras/photos/?ref=page_internal

Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos

Vaikų ir jaunimo edukacijos centro Vyresn. vadybininkė Gerda Matusevičienė