Projekto „Sutelktinis finansavimas – idėjoms ir bendradarbiavimui“ nuotoliniai mokymai

Projekto „Sutelktinis finansavimas – idėjoms ir bendradarbiavimui“ nuotoliniai mokymai

Kauno apskrities viešoji biblioteka (KAVB) toliau tęsia įgyvendinamo bibliotekų specialistų kvalifikacijos kėlimo projekto „Sutelktinis finansavimas – idėjoms ir bendradarbiavimui“ veiklas – interaktyvius nuotolinius mokymus apie sutelktinio finansavimo pagrindus ir galimybes bibliotekoms pritraukti lėšas idėjoms bei veikloms įgyvendinti.

Po įvadinių projekto mokymų „Lėšų pritraukimo ABC“ (daugiau skaitykite: https://regionas.kvb.lt/2022/04/projekto-sutelktinis-finansavimas-idejoms-ir-bendradarbiavimui-pirmieji-mokymai/), balandžio 28 d. organizavome antruosius interaktyvius nuotolinius mokymus „Sutelktinio finansavimo planavimas ir įgyvendinimas finansų paieškos procese“, kuriuos vedė Kūrybinių industrijų, viešojo finansavimo ekspertė, VilniusTech kūrybinių industrijų fakulteto lektorė bei Vilniaus miesto tarybos narė – Dileta Nenėnė. Mokymų dalyviai buvo detaliai supažindinti su finansų paieškos metodais, kokios galimybės aplikuojant į finansavimą iš institucijų bei fizinių asmenų. Lektorė, kartu būdama ir viešojo finansavimo ekspertė, su mokymų dalyviais pasidalijo naudingomis žiniomis, įžvalgomis apie pasiruošimą sutelktinio finansavimo kampanijai bei jo įgyvendinimą. Tik gerai atlikti namų darbai prisideda prie sėkmingo finansavimo.

Nuotolinių mokymų ciklą gegužės 11 d. užbaigė knygos „Įgyvendink idėją per „Kickstarter“. Sutelktinio finansavimo vadovas“ autoriaus Viliaus Stanislovaičio mokymai „Atlygiais grįsto sutelktinio finansavimo pagrindai“. Lektorius aiškiai ir koncentruotai papasakojo apie tarptautines sutelktinio finansavimo platformas: tipus, skirtumus, pranašumus. Pateikė lietuvių projektų sėkmės pavyzdžių užsienio šalių sutelktinio finansavimo platformose: Kickstarter, Indiegogo. Iš asmeninės patirties pasidalijo patarimais, naudingomis įžvalgomis apie projekto idėjos paruošimą ir teikimą sutelktinio finansavimo platformoje. Mokymai buvo įtraukiantys ir visokeriopai naudingi. Jų metu dalyviai galėjo užduoti klausimus ir vėliau burtų keliu buvo išrinkti laimėtojai, kuriems lektorius padovanojo dvi savo autorines knygas. Labai dėkojame lektoriui. 

Pirmasis mokymų ciklas baigtas. Jų metu dalyviai gavo žinių apie sutelktinį finansavimą, finansavimo galimybes, būdus tinkamus bibliotekoms, norinčioms įgyvendinti savo idėjas, bendras veiklas. Visi lektoriai pasidalijo patarimais apie tai, kaip sėkmingai pasiruošti projekto kampanijai, gerosiomis patirtimis iš lietuvių įgyvendintų projektų pritraukiant lėšas.  

Įtvirtinti žinioms apie lėšų pritraukimą, rudenį pakviesime į dviejų dienų kūrybinę sesiją Birštone su lietuviškos sutelktinės finansavimo platformos susimetam.lt autoriumi ir iniciatoriumi Vaidu Jokubaičiu. Nuotolinių mokymų teorines žinias bibliotekų specialistai galės pritaikyti praktiškai dirbdami kartu. Vėliau bendrai sugeneruotą idėją pateiksime vienoje iš sutelktinio finansavimo platformų ir lauksime sėkmės.

Dalinamės įspūdžiais iš nuotolinių mokymų:

Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba:

Projekto rėmėjai :