2022 m. balandžio 27 d. vyko Kauno regiono bibliotekų tarybos posėdis

2022 m. balandžio 27 d. vyko Kauno regiono bibliotekų tarybos posėdis

2022 m. balandžio 27 d. Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje vyko pirmasis šiais metais Kauno regiono bibliotekų tarybos posėdis. Posėdyje dalyvavo 12 tarybos narių. Jo metu buvo skaityti pranešimai: ­„Gyventojų medijų ir informacinio raštingumo kompetencijų ugdymo veiklų įgyvendinimas bibliotekose (Gražina Lamanauskienė, LR kultūros ministerijos Atminties institucijų politikos grupės patarėja); 2022 m. regioniniai projektai (Monika Inčerytė, KAVB Strateginės plėtros ir inovacijų centro Projektų valdymo grupės kultūros projektų vadovė); 2022 m. kompetencijų ugdymas (Lukas Volskis, KAVB Strateginės plėtros ir inovacijų centro Žinių vadybos grupės vyresn. metodininkas (specialistų mokymams); Skaitymo skatinimo programos-akcijos „Vasara su knyga“ naujienos (Laura Lukoševičiūtė, KAVB Skaitytojų aptarnavimo skyrius Skaitymo skatinimo grupės vadovė); Diskusija „Kauno regiono tapatumas ir komunikacija“ (Asta Raškevičiūtė-Šimkevičienė, KAVB Dokumentinio paveldo ir tyrimų sklaidos centro Kaunistikos grupės vyr. bibliografė).

Tarybos nariai aktyviai diskutavo apie naują LR kultūros ministerijos programą nukreiptą į gyventojų medijų ir informacinio raštingumo kompetencijų ugdymą. Šioje programoje pirminis akcentas bus paruošti pajėgius bibliotekų specialistus, kurie išmanytų medijų ir informacinio raštingumo temas bei jų pagrindu galėtų vesti kokybiškus ir aktualius mokymus gyventojams.

Daug diskusijų tarp tarybos narių kėlė Kauno regiono virtualaus turistinio žemėlapio idėja. Visi jai pritarė ir išsakė savo lūkesčius kaip būtų galima ją įgyvendinti. Buvo svarstoma kokia informacija galėtų būti talpinama virtualiame žemėlapyje, kuo unikalus kiekvienas regionas bei kokia forma šis žemėlapis atsirastų skaitytojams.