Aklas pasimatymas su knyga

Aklas pasimatymas su knyga

Knygas renkamės pagal viršelį, pavadinimą, o gal ir nuotaiką. Pagal kritikų rekomendacijas, paklausę draugų patarimo. Kas slepiasi po kitaip nei visada įprastai atrodančia knyga? Aklas pasimatymas su knyga? Kodėl ne. Tai puikus būdas atrasti naujų draugų, nustebinti tiek save, tiek kitus.

Žiežmarių bibliotekos vaikų skyriuje parengta knygų paroda, kurioje knygos pristatytos aplenktos taip, kad nesimatytų nei knygos pavadinimas, nei knygos anotacija…

Pirmieji į tokios parodos ir knygų pristatymą atvyko Žiežmarių gimnazijos šeštokai su lietuvių kalbos mok. Renata Kisnieriene. Vaikai pristatė skaitytų parengtus knygų pristatymus. Keletas pristatymų knygų buvo atspėtos. Tai reiškia, kad knygas vaikai skaito, jomis domisi ir jiems jų reikia.

Žiežmarių gimnazijos antrokai ir mok. A. Kavaliauskienė atėjo paruošę savo staigmeną – knygų pristatymus aklai – knygeles aplenkę, išlaikę paslaptį ir su puikiais knygų pristatymais. Ką spėjom, ką atspėjom… Pasidalino įspūdžiais, pasirinko bibliotekininkės knygų su paslaptimi. Ir naujieji bibliotekos skaitytojai Alina ir Dmitro atvykę iš Ukrainos, rado sau tinkamų knygelių.

Juk kiekvieną mūsų galima pažinti iš jo skaitomų knygų, kurios padeda atrasti, išmokti, sušildo ir skatina tobulėti.

Po netradicinių pamokų, vaikai su dideliu džiaugsmu pasirinko knygų iš knygų lentynos ,,Aklas pasimatymas su knyga“.

Bibliotekininkė Arina

Nuotr. bibliotekos