Skaitmeninio raštingumo video paskaitos su vertimu į gestų kalbą

Skaitmeninio raštingumo video paskaitos su vertimu į gestų kalbą

Gavote el. laišką su viliojančiu darbo pasiūlymu ar SMS žinutę, kuri atrodo panaši į jūsų banko ar kitų naudojamų paslaugų tiekėjų siunčiamą informaciją? Jeigu tai skamba per daug gerai, kad būtų tiesa – ko gero, tai yra apgaulė. Būkite atidūs – nepasiduokite emocijoms ir neskubėkite, jei nesate tikri pateikiama informacija.

Kauno apskrities viešoji biblioteka parengė skaitmeninio raštingumo paskaitą gestų kalba „Kaip nepapulti sukčiams ant kabliuko?“. Šioje paskaitoje pateikiami konkretūs pavyzdžiai, kaip atpažinti sukčių siunčiamą informaciją, kad išvengtumėte nemalonių ar net kenkėjiškų situacijų internete.

Kauno apskrities viešoji biblioteka, siekdama, kad jos teikiamos paslaugos pasiektų kuo platesnę auditoriją, jau kelerius metus įgyvendina Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos inicijuojamą ir finansuojamą priemonę „Aprūpinti bibliotekas socialinės bei informacinės atskirties gyventojų grupėms skirta įranga bei priemonėmis“.

Siekiant padėti klausos negalią turintiems asmenims įgyti gebėjimus būti saugesniems internete, išmaniai ir kūrybiškai naudotis žiniasklaidos priemonėmis, kritiškai analizuoti ir vertinti medijomis perteikiamą viešą informaciją, rengiame skaitmeninio raštingumo paskaitų įrašus su vertimu į gestų kalbą, kurie yra prieinami socialiniame tinkle Youtube per bibliotekos paskyrą grojaraštyje Paskaitų vaizdo įrašai gestų kalba. Kviečiame susipažinti su naudingomis rekomendacijomis kaip būti saugesniems skaitmeniniame pasaulyje!