Paplūdimio bibliotekos Kaune vėl laukia skaitytojų

Paplūdimio bibliotekos Kaune vėl laukia skaitytojų

Lepinant vasariškiems orams, paplūdimiai tampa viena patraukliausių miesto vietų. O kad poilsis šalia vandens būtų kokybiškas, Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia jį praturtinti skaitiniais. Jau penktą vasarą Lampėdžių ir Panemunės paplūdimiuose įrengtose lauko skaityklose kauniečiai ir miesto svečiai gali skolintis knygas ir vartyti spaudą, laiką gryname ore leisti skaitydami.

Paplūdimiuose įrengtos bibliotekos suteikia galimybę knygas pasiimti vietoje, tad jų į pliažą nereikia neštis patiems. Šių lauko skaityklų lentynose galima rasti kelis šimtus lietuvių ir užsienio autorių knygų tiek suaugusiems, tiek vaikams ar paaugliams, įvairių žurnalų, tarp jų – ir „Kaunas pilnas kultūros“. Knygų tematika įvairi, daugiausia čia neįpareigojančios, pramoginės literatūros, tačiau galima rasti ir filosofinių kūrinių, programinės literatūros moksleiviams. Biblioteka taip pat rūpinasi, kad lentynose visad būtų knygų užsienio kalbomis.

Šiemet kauniečius ir miesto svečius penktąjį kartą džiugina dvi vasaros skaityklos po atviru dangumi – Lampėdžiuose ir Panemunėje. Abi bibliotekos įrengtos bendradarbiaujant su privačiu verslu – paplūdimiuose veikiančiomis kavinėmis ir yra puikus pavyzdys, kaip verslas gali prisidėti prie kultūros iniciatyvų įgyvendinimo.

Lampėdžių paplūdimio biblioteka, įsikūrusi „Kaunas Camp Inn“ baro terasoje, lankytojų laukia baro darbo metu – visomis savaitės dienomis nuo 10 iki 22 val. Panemunės paplūdimio bibliotekos lentyna skaitytojams atvira visą parą.

Paplūdimio bibliotekose perskaitytas knygas ir žurnalus žmonės kviečiami grąžinti atgal į lentynas, tačiau knygas galima ir mainyti – patikusią knygą galima pasiimti namo vietoje jos palikus kitą.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia Lampėdžių ir Panemunės paplūdimiuose poilsiaujančius žmones laiką leisti su knyga ir tikisi, kad ši iniciatyva biblioteką dar labiau priartins prie skaitytojų, suteikdama jiems kokybiško laisvalaikio galimybę ne tik pačioje bibliotekoje, tačiau ir viešose miesto erdvėse.

Daugiau informacijos: Monika Straupytė, kultūrinės veiklos vadybininkė, tel. 8 617 95 294, el. p. monika.straupyte@kaunas.mvb.lt.