Moksleivių kūrybinių darbų konkurso „Mano biblioteka kosmose” baigiamasis virtualus renginys

Moksleivių kūrybinių darbų konkurso „Mano biblioteka kosmose” baigiamasis virtualus renginys

2020 m. lapkričio 20 d. Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko moksleivių kūrybinių konkurso „Mano biblioteka kosmose“ baigiamasis virtualus renginys. Viešoji biblioteka su padaliniais pakvietė Kauno rajono vaikus nuo balandžio iki spalio mėnesio dalyvauti moksleivių kūrybinių darbų konkurse „Mano biblioteka kosmose“. Šio konkurso tikslas – ugdyti moksleivių informacinių technologijų ir kūrybines, pilietiškumo kompetencijas. Naudojant kompiuterinę „Minecraft“ programą, suprojektuoti savo krašto įsivaizduojamą svajonių biblioteką kitoje visatos pusėje – kosmose.

Konkurso nugalėtojus rinko specialiai tam sudaryta vertinimo komisija, kuri kiekvieną dalyvių darbą vertino dešimtbalėje vertinimo sistemoje. Vertinant konkursui pateiktus darbus buvo atsižvelgta į šiuos kriterijus: „bibliotekos“ pastato išorės išvaizda bei vidaus įrengimas, pastatymo vieta ir aplinka, „kosmoso“ temos išpildymas, atlikimo priemonės ir kokybė, nuostatų reikalavimų atitikimas, originalumas, kokybė, meniškumas ir išradingumas. Galutiniai rezultatai buvo gauti išvedus darbų įvertinimų vidurkius. Susumavus komisijos narių vertinimo rezultatus buvo atrinkti daugiausia balų surinkę konkurso dalyvių kūrybiniai darbai.

Virtualaus susitikimo metu moksleiviai aktyviai dalinosi įspūdžiais ir įžvalgomis, pasidžiaugė, kad yra organizuojami tokio pobūdžio konkursai, pasveikino nugalėtojus, kartu pirmieji peržiūrėjo atrinktus konkursinius darbus. Diskusijos metu vaikai pasisakė, kad labai mėgsta kurti ir statyti įvairius objektus, dalyvauti kūrybiniuose konkursuose, išmokti naujų dalykų, pristatyti savo sukurtus projektus, išreiškė norą ateityje dalyvauti panašiuose konkursuose.

Konkursas sulaukė nemažo vaikų dėmesio. Viešoji biblioteka gavo virš 40 konkursinių darbų, kurie buvo suskirstyti į tris amžiaus kategorijas: I amžiaus grupė – 6-8 metų, II amžiaus grupė – 9-12 metų, III amžiaus grupė – 13-14 metų. Kai kurie konkurso dalyviai savo projekto įgyvendinimui skyrė 6-8 valandas darbo, detaliai pristatydami sukurtą projektą pristatomuose filmukuose. Vertinimo komisijai išrinkti konkurso nugalėtojus buvo sunki užduotis, nes vaikai išlaisvino savo vaizduotę ir sukūrė nepakartojamus darbus, kurie buvo pilni netikėtų elementų, pavyzdžiui bibliotekininkų poilsio kambarys, baseinas ir akvariumai, slaptas kambarys ir požemiai, knygų klubas ir skraidančios lentynos, kavinė ir židinys, šokių aikštelė ir paveikslų galerija, šalia bibliotekos esanti ferma ir augalų lysvės, fone skambanti paslaptinga kosminė muzika.

Sveikiname nugalėtojus iš Savivaldybės viešosios bibliotekos ir Pagynės, Eigirgalos, Saulėtekio, Neveronių, Ežerėlio, Domeikavos padalinių. Konkurso nugalėtojai bus apdovanoti viešosios bibliotekos įsteigtais prizais.

Visus gautus konkursinius darbus galite peržiūrėti Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos „Youtube“ kanale. Nuoširdžiai sveikiname nugalėtojus ir dėkojame visiems dalyvavusiems konkurse. Lauksime jūsų aktyvumo ir kituose viešosios bibliotekos rengiamuose konkursuose.

Vyr.  bibliotekininkė                                                                                                       Vaiva Steponaitienė