Biblioteka pirmą kartą įsikūrė tatuiruočių studijoje

Biblioteka pirmą kartą įsikūrė tatuiruočių studijoje

Skaityti galima visur. Tokiu šūkiu vadovaujasi Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka, praėjusią savaitę atidariusi skaityklą tatuiruočių studijoje senamiestyje. Ši netradicinė biblioteka – pirmoji tokia Lietuvoje, o galbūt net ir pasaulyje.

Į tatuiruočių studiją užsukę klientai paprastai ten praleidžia po kelias valandas arba net visą dieną, grįžta ne po kartą. Dažnai jie sesijos metu naršo socialiniuose tinkluose, žiūri filmus ar serialus arba atsineša savo knygą. Nuo šiol senamiestyje įsikūrusios „Green Buddha Tattoo“ studijos klientams to daryti nebereikės – knygas jie galės skolintis iš studijoje įrengtos lentynos. Perskaičius knygą ją kviečiama grąžinti arba vietoje paimtos atnešti kitą. Pirmųjų šios bibliotekos lankytojų lauks ir dovanėlės – tatuiruočių meistrų piešiniais marginti knygų skirtukai.

Pasak projekto iniciatorės vyresniosios bibliotekininkės Simonos Montvidaitės-Dirmienės, nėra knygoms netinkamų vietų. Didžiulis džiaugsmas matyti, kad knygos vis dar nepraranda aktualumo – žmonės skaito noriai ir tikrai visur. Tikimasi, jog ši skaitykla studijos klientams ir svečiams taps maloniu atradimu.

Lentynoje apsigyveno tiek klasikinės literatūros, tiek ir lengvesnio turinio lietuvių ir užsienio autorių knygos, meilės romanai, detektyvai. Skaitytojų čia laukia ir naujausias žurnalo „Kaunas pilnas kultūros“ numeris. 

Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos iniciatyvos dažnai išeina iš tradicinės bibliotekos rėmų. Vasarą kauniečių laukia paplūdimio bibliotekos Lampėdžiuose ir Panemunėje, viename bibliotekos padalinių Žaliakalnyje veikia pirmoji ir vienintelė mieste Žaisloteka, iš kurios į namus galima skolintis Žaislus ir stalo žaidimus, o knygos žmonėms su judėjimo negalia pristatomos tiesiai į namus. Biblioteka savo veikloje dažnai bendradarbiauja su privataus verslo atstovais, šis projektas – ne išimtis. 

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka tikisi, kad ši iniciatyva ją dar labiau priartins prie skaitytojų ir paskatins kauniečius knygą atsiversti net ir netikėčiausiose vietose.

Daugiau informacijos: Monika Straupytė, kultūrinės veiklos vadybininkė, tel. 8 617 95 294, el. p. monika.straupyte@kaunas.mvb.lt.