Kauno apskrities viešoji biblioteka tapo „Eurodesk Lietuva“ regioniniu atstovu

Kauno apskrities viešoji biblioteka tapo „Eurodesk Lietuva“ regioniniu atstovu

Vienas iš Kauno apskrities viešosios bibliotekos prioritetų yra švietimas ir jaunimo įtraukimas į įvairias kultūrines veiklas – sistemingai vyksta įvairios jaunimui skirtos edukacijos, renginiai, skaitymo skatinimo programos ir kitos veiklos. Nuo šiol jaunimas galės kreiptis į mūsų bibliotekos specialistus ir įvairiais mobilumo klausimais. Norime pasidžiaugti, kad  biblioteka tapo „Eurodesk Lietuva“ tinklo dalimi. Tikimės, kad ši partnerystė jauniesiems skaitytojams atvers naujas galimybes ir praplės bibliotekos teikiamas paslaugas.

Ar žinai, kas yra „Eurodesk“?

„Eurodesk“ – tai jaunimo informacijos tinklas, veikiantis 36 Europos šalyse ir teikiantis informaciją, skirtą jaunimui ir su jaunimu dirbantiems specialistams.

„Eurodesk“ pagrindas – informacija apie finansavimo programas, skirtas jaunimo iniciatyvoms ir mobilumui (studijoms, stažuotėms, darbui, savanorystei ir pan.) Europoje. Taip pat yra įtraukiama informacija kitomis jaunimui aktualiomis temomis.

„Eurodesk“ paslaugos yra teikiamos nemokamai jaunimui, su jaunimu dirbantiems specialistams (mokytojams, jaunimo darbuotojams ir pan.), nevyriausybinėms organizacijoms ir įstaigoms, susijusioms su jaunimo veikla visose „Eurodesk“ šalyse partnerėse.

Kiekvienoje „Eurodesk“ tinkle dalyvaujančioje šalyje veikia vadinamieji nacionaliniai, regioniniai ir vietiniai partneriai. Lietuvoje „Eurodesk“ veiklą koordinuoja Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT). Daugiau informacijos apie „Eurodesk“ veiklą galite rasti čia: https://www.zinauviska.lt/.

Bibliotekos vaidmuo „Eurodesk“ tinkle

Kauno apskrities viešoji biblioteka tapo „Eurodesk“ regioninių partnerių tinklo nare ir viena iš jaunimo informavimo partnerių Lietuvoje. Pagrindinis bibliotekos, kaip jaunimo informavimo tinklo narės,  uždavinys – informuoti Kauno regiono jaunimą apie mobilumo galimybes gyvai ir nuotoliniu būdu, dalyvauti „Eurodesk“ komunikacijos kampanijose, organizuoti informacinius renginius ir kt.

Jei domitės jaunimo organizacijomis, mainais, studijomis, vykstančiais renginiais, savanoriška veikla, įsidarbinimo galimybėmis, kelionėmis ir kt. veikla Lietuvoje ir užsienyje – kreipkitės, mes su malonumu padėsime.

Aktyviai dalysimės naujienomis, tad kviečiame stebėti bibliotekos socialinius tinklus Facebook ir Instagram. Kilus klausimų rašykite konsultuojančiam specialistui el. paštu d.gasiliune@kvb.lt.