Edukacijų erdvės „404“ startas

Edukacijų erdvės „404“ startas

Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje spalio 1 d. duris lankytojams atvėrė nauja ir mažam, ir dideliam subalansuota edukacijų erdvė „404“. Čia bus galima ne tik Lego robotą konstruoti ar programuoti, bet ir filmą žiūrėti.

Erdvė „404“: nuo stalo žaidimų iki dronų

Naujoje bibliotekos edukacijų erdvėje „404“ veiklos pirmiausia ras konstruoti ir programuoti mėgstantys vaikai ir jaunimas. Čia įkurdinti robotikos rinkiniai „Lego WeDo2“, „Lego Mindstorms“ konstruktoriais, inžineriniai „Fishertechnik“ konstruktoriai ir programavimo rinkiniai „Micro:Bit“, „Arduino Uno 3“, „Raspberry Pi“, skirti vaikams nuo 5 iki 15 m. Smalsuoliai išradėjai taip pat galės pasinaudoti 3D spausdintuvu, išbandyti programuojamą droną arba tiesiog su draugais praleisti laisvalaikį po pamokų, bendrauti, žaisti stalo žaidimus.

„Minėta įranga mūsų biblioteką pasiekė iš Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos, kuri įgyvendina projektą „Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu atnaujintoje viešosios interneto prieigos infrastruktūroje“. Šis projektas mus ir paskatino įkurti išskirtinę erdvę kūrybinėms veikloms. Anksčiau čia veikė vokiškų ir šveicariškų leidinių skaitykla, o dabar visos komandos pastangomis patalpa pritaikyta edukacijoms. Išskirtinis erdvės akcentas – Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkės Alos Volkovos ranka pieštas pasaulio žemėlapis ant sienos“, – komentuoja Kauno apskrities viešosios bibliotekos projektų vadovė edukacijai Julija Genienė.

Nauja erdvė prasmingiems susitikimams

Edukacijų erdvę „404“ taip pat lengva pritaikyti grupiniam darbui, susitikimams, seminarams. Čia bus rengiamos kino peržiūros, vyks susitikimai su įdomiais žmonėmis, knygų pristatymai.

„Tikime, kad „404“ sudarys sąlygas mūsų lankytojams gilinti ir plėsti žinias apie išmanias technologijas, taip pat leis tobulėti, kurti ir bendradarbiauti“, – teigia J. Genienė.

Edukacijų erdvės „404“ darbo laikas

Nuo spalio 1 d. edukacijų erdvė „404“ individualiems lankytojams atidaryta pirmadieniais–penktadieniais 12–16 val. Spalio–gruodžio mėnesiais pirmadieniais ir ketvirtadieniais erdvė „404“ dirbs trumpiau – iki 15 val.

Informacija teikiama telefonu (8 37) 281 859 arba el. p. edukacija@kvb.lt.

Daugiau informacijos taip pat rasite www.kvb.lt ir facebook.com/kvb.lt/.