AKCIJOS „VASARA SU KNYGA“ ATIDARYMO ŠVENTĖ

AKCIJOS „VASARA SU KNYGA“ ATIDARYMO ŠVENTĖ

Ne pirmus metus betęsianti tradicija, kai atgiję pasakų personažai skaito vaikams knygas Jonavos viešosios bibliotekos Knygų terasoje, startavo ir šiemet. Birželio 6-ąją, bibliotekos kieme, buvo surengta iškilminga, mažiesiems skaitytojams skirta atidarymo šventė

Bibliotekos draugus Knygų terasoje pasitiko jau talismanu tapęs bibliotekoje gyvenantis Emociukas ir Pepė Ilgakojinė. Kai mažieji sugūžėjo, juos pasveikino bibliotekos direktorė Skirmutė Gajauskaite. „Lai kiekvienas trečiadienis nuo 11 iki 12 valandos būtų šiltas ir saulėtas, o vėliau tegu lyja“,- juokavo ji.

Sveikinimo kalbą vaikams tarė ir Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius, kuris vaikams linkėjo ne tik saugios ir smagios vasaros, bet ragino greta kompiuterių ir televizorių, kurie neretai tampa dažni vasaros palydovai, nepamiršti knygelių, kurios taip pat gali nuvesti į pasakų ir fantazijų pasaulį.

Iškilmingo atidarymo metu bibliotekos direktorė Skirmutė Gajauskaitė ir miesto meras Mindaugas Sinkevičius atvėrė burtų skrynią ir išleido iš jos gerąją burtininkę, kuri visus užbūrė džiaugtis, švęsti ir dūkti, dūkti, dūkti!!! Paskleisti kerai visus užkrėtė puikia nuotaika ir mažieji skaitytojai skubėjo išklausyti, ką jiems nori pasakyti profesionalus teatras vaikams „Teatriukas”. Pastarasis surengė ne ką kitą, kaip tikrą teatralizuotą muzikinę fiestą. Skambėjo nuotaikingos dainelės – žaidimai, o aktoriai visus įtraukė į veiksmą. Muzikinėje programoje skambėjo žymiausių lietuvių autorių eilės, paverstos dainomis (J.Erlicko, R.Skučaitės, V.Palčinskaitės, L.Degėsio  ir kt.) ir atliekamos „Teatriuko“ aktorių  Dalios Mikoliūnaitės ir Žilvino Ramanausko, akomponuojant  akustine gitara.

Visų itin pamėgtų teatralizuotų vasaros skaitymų vaikams atidarymo renginys – tik įžanga. Knygų terasa nuo šiol vėl atgyja – kiekvieną trečiadienį, 11 val., iki rugpjūčio mėnesio pabaigos, bibliotekos atstovai kviečia visus vaikus susitikti bibliotekos Knygų terasoje ir drauge su atgijusiais knygų personažais skaityti, žaisti, drauge juoktis ir išdykauti – juk kokia vasara be knygų ir žinoma, be  šėlionių.

Apie akciją „Vasara su knyga“

Akcijos pagrindinis tikslas netradiciškai ugdyti jaunąją kartą ir parodyti jai, kad skaitymas gali tapti maloniu ir puikiu laisvalaikio praleidimo būdu. Per kiekvieną susitikimą mažieji skaitytojai mato ne bibliotekininkus, o širdžiai mielus pasakų personažus, gali su jais laisvai bendrauti, skaityti, piešti, žaisti. Po kiekvieno užsiėmimo vaikai parsineša iš bibliotekos patirtį, šilumą, jausmą, kuris apima perskaičius puikią knygą.

Akcija vyksta Viešojoje bibliotekoje ir visuose filialuose esančiuose Jonavos rajone.

Jonavos viešosios bibliotekos informacija