Lietuvių kalbos savaitė, gražiausio žodžio rinkimai, knyga ir susitikimai su rašytojomis

Lietuvių kalbos savaitė, gražiausio žodžio rinkimai, knyga ir susitikimai su rašytojomis

Pirmas susitikimas vyko su Rebeka Una ir jos šaunia palaikymo komanda – sūnumis ir seneliu, aktoriumi Antanu Kurkliečiu. Vaikai klausėsi, vaidino, sportavo, kalbėjosi apie patyčias. Juk knygose ,,Labas, aš Tadas“ ir yra aprašyta daug situacijų apie patyčias. Daug šėlionių ir smagių akimirkų su knygos herojais. Autografai, knygos įsigijimas ir tatuiruotės ant rankų!

Antras susitikimas…,,Pasaka apie praskrendančią musę, kuri skrisdama pro bibliotekos langą pastebėjo joje augančią gėlę, kurios žiedai – pinigai, stebuklingos durys, vedančios į pasaką. Kur prarijus raudoną deimantą gali matyti kitų mintis, o geltoną – būti šviesuliu”. Tai smagaus susitikimo su Noriu Pasakos rašytoja, pasakų kūrėja Neringa Tik pradžia. Tai pažintis su jos knygelėmis, jų atsiradimo istorijomis, O svarbiausia – galimybė patiems kurti, fantazuoti, tapti pasakų herojais ir kurti jų charakterius. O kur dar pasakos skaitymas ir jos iliustravimas! Susitikimo pabaigoje atvirukai, knygos ir šilti apkabinimai.

Visi bibliotekos lankytojai turėjo galimybę išsakyti savo nuomonę dėl gražiausio jiems lietuviško žodžio. Tai ir Lietuva, Mama, Jūra, bet daugiausia minėtas ir gražiausias lietuviškas žodis žiežmariečiams – AČIŪ.

Kaišiadorių VB Žiežmarių filialo bibliotekininkė Arina Keturkaitė