Bibliotekoje bus pristatyta knyga apie žymų kaunietį, teatro novatorių Giedrių Mackevičių

Bibliotekoje bus pristatyta knyga apie žymų kaunietį, teatro novatorių Giedrių Mackevičių

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia į pirmosios lietuvių kalba knygos apie iškilų XX a. teatro novatorių Giedrių Mackevičių (1945–2008) pristatymą, kuris vyks bibliotekos Jaunimo, meno ir muzikos skyriuje, A. Mapu g. 18, Senamiestyje, vasario 26 d. 17.30 val. Šis renginys – tai neeilinė proga susipažinti su Giedriaus Mackevičiaus darbais, kūryba ir asmenybe.
Knygos „Giedrius Mackevičius (1945–2008) ir jo Teatras“ pristatyme dalyvaus jos sudarytoja Liucija Armonaitė, G. Mackevičiaus sesuo dr. Gražina Rėgalienė, rašytoja ir režisierė Natalija Demskaja (Maskva), aktorė Virginija Kochanskytė.
Ši knyga pasakoja apie žymaus XX a. teatro menininko Giedriaus Mackevičiaus gyvenimą, kūrybą ir jo likimą paveikusį sudėtingą istorinį laikotarpį. Jis – teatro novatorius, pasaulinę teatro istoriją praturtinęs nauju žanru – plastinės dramos teatru. Garsiam kauniečiui, dirbusiam Modrio Tenisono pantomimos trupėje, vėliau besimokiusiam ir kūrusiam Maskvos teatruose, dėl politinių 1972 metų Kauno įvykių, kai, protestuodamas prieš sovietinį režimą, Kauno muzikinio teatro sodelyje susidegino Romas Kalanta, nebuvo leista grįžti kurti į Kauną. Knygoje siekiama atskleisti talentingą, neišsenkamo kūrybiškumo, gilaus dvasingumo ir nelengvo likimo asmenybę.
Garsiausius spektaklius G. Mackevičius sukūrė užsienyje, todėl, deja, jo unikalius darbus prisimena tik tie, kas lankėsi jo įkurto Maskvos plastinės dramos teatro gastrolėse Lietuvoje, matė spektaklius užsienyje. Knygoje pateikiami archyviniai Jaunimo teatro, Modrio Tenisono suburtos pantomimos trupės dokumentai, režisierės Aurelijos Ragauskaitės, kompozitoriaus Alfredo Šnitkės laiškai, fotografijos, mokslininkų pranešimai tarptautinėje konferencijoje, skirtoje G. Mackevičiaus kūrybai įprasminti, kolegų ir bičiulių prisiminimai. Taip pat – G. Mackevičiaus eilėraščiai, apsakymai ir net… gaivališkos ekspresijos tapybos darbas. Renginio metu bus eksponuojama Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus fotografijų paroda „Giedrius Mackevičius (1945–2008) ir jo Teatras“. Renginio dalyvius kava vaišins kavinių tinklas „Caffeine“.

Daugiau informacijos: Monika Straupytė, kultūrinės veiklos vadybininkė, tel. (8 37) 22 23 57, 8 621 28 134, el. p. monika.straupyte@kaunas.mvb.lt.