Mokslo ir žinių dieną Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje – interaktyvios pramogos ir nuotaikingos komiksų kūrimo dirbtuvėlės!

Mokslo ir žinių dieną Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje – interaktyvios pramogos ir nuotaikingos komiksų kūrimo dirbtuvėlės!

Rugsėjo 3 – Mokslo ir žinių dieną Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojai didelius ir mažus kvietė į kupiną interaktyvių pramogų popietę bibliotekoje! Šventės dalyvių Viešojoje bibliotekoje laukė nuotaikingos komiksų kūrimo dirbtuvėlės ir netikėtumų kupina pažintis su dronais bei virtualia realybe.
Puikiai nusiteikusius popietės dalyvius, mėgstančius kurti netikėčiausias istorijas, bibliotekos dailininkė Greta Duobienė pakvietė į komiksų kūrimo dirbtuvėles. Susipažinę su komiksų kūrimo technika vaikai kūrė po smagias istorijas, kurias popieriaus lape iškalbingai pasakojo vaizdiniai. Bendraudami, pasitardami ir tarpusavyje bendradarbiaudami kūrybingi moksleiviai į kūrybines dirbtuvėles įtraukė ir savo tėvelius.
Informacinėmis technologijomis besidomintys renginio dalyviai bibliotekos kiemelyje išbandė tik šią vasarą bibliotekoje atsiradusius ketursparnius skraidūnus dronus. Viešosios bibliotekos edukatoriaus S. Lipinsko padedami jaunieji bičiuliai mokėsi valdyti droną, siekdami kuo aukščiau jį pakelti ir išlaikyti ore. Tiems, kurie droną valdė pirmą kartą, sekėsi šiek tiek sunkiau. Aktyvius, energijos nestokojančius šventės dalyvius sudomino ir kitos interaktyvios pramogos: boulingas, slidinėjimas, nardymas ir kiti ekstremalūs pojūčiai su virtualios realybės akiniais. Šių akinių pagalba moksleiviai keliavo po įvairias saulės sistemos planetas, žvalgėsi po žvaigždynus, lankė žymius pasaulio muziejus ir netgi pabuvojo Rio De Žaneire bei kitose egzotikos kupinose pasaulio vietovėse.
Nenusminkite, turime gerų žinių ir tiems, kurie į bibliotekoje vykusią popietę atvykti negalėjo. Visą rugsėjo mėnesį antradieniais Viešojoje bibliotekoje vyksta edukacininės valandėlės su virtualios realybės akiniais, ketursparnių dronų pilotavimo ir programavimo užsiėmimai, o kas antrą antradienį bibliotekoje renkasi ir komiksų kūrėjai. Ir tai dar ne viskas, ką galite išbandyti bibliotekoje!
Knygų mylėtojai laukiami garsiniuose skaitymuose, kuriuos lydi skaitymo skatinimo konkursai ir nuotaikingos kūrybinės dirbtuvėlės, o mėgstantys žaisti stalo žaidimus laisvą laiką puikiai praleis dalyvaudami stalo žaidimų popietėse. Pačius mažiausius bibliotekos lankytojus kartu su tėveliais kviečiame į bibliotekoje Vaikų centre veikiantį Mažųjų smalsučių klubą. Drąsių, aktyvių ir veržlių moksleivių, besidominčių programavimu ir robotais laukiame Lego robotikos užsiėmimuose, kuriuose išmoksite ne tik konstruoti, bet ir programuoti robotus. Robotikos užsiėmimams Viešojoje bibliotekoje vadovaujančio VDU dėstytojo Š. Ašmanto teigimu, taikant informacines technologijas mokymasis tampa patrauklesnis ir patiems besimokantiesiems, nes dirbama su realiomis priemonėmis, kurios padeda lengviau įsisavinti teorines žinias. Tad pažintis su virtualia realybe, programavimu ar net komiksų kūrimas leis moksleiviams įvairiose veiklos srityse išbandyti save, o įgyti įgūdžiai padės pagrindus ateities karjerai.
Tikimės, kad puikiai praleidę laiką ir geriau susipažinę su biblioteka visi šventės dalyviai nuo šiol bibliotekoje lankysis kur kas dažniau. Vieni atkeliaus į biblioteką iš itin gausaus leidinių fondo pasiskolinti knygų, kiti – su tikslu sudalyvauti viešojoje bibliotekoje vykstančiose edukacijose ar tiesiog pabūti jaukioje ir įkvepiančioje aplinkoje. Čia visuomet laukiamas kiekvienas. Didesnes susidomėjusių lankytojų grupes ar klases, norinčias biblioteką pažinti iš arčiau bei susipažinti su joje vykstančiomis veiklomis, kviečiame rugsėjo mėnesį registruotis grupinei ekskursijai po biblioteką.
Daugiau informacijos apie bibliotekoje organizuojamus renginius sužinosite adresu www.krsvbiblioteka.lt ir pamėgę mūsų bibliotekos puslapį Facebook paskyroje Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų centras.

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė R. Vasauskaitė