Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje atidaryta M. Jovaišos paroda „Neregėta Lietuva“

Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje atidaryta M. Jovaišos paroda „Neregėta Lietuva“

2018 m. rugsėjo 5 d. Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka Garliavos miesto bendruomenę pakvietė į fotomenininko Mariaus Jovaišos fotografijų parodos „Neregėta Lietuva“ atidarymą, skirtą naujausio albumo „Neregėta Lietuva“ sutiktuvėms.
M. Jovaišos albumas „Neregėta Lietuva“, kuris turėtų būti išleistas ir pristatytas visuomenei šių metų spalio mėnesį, užfiksuotose nuotraukose išskirtos trys temos: pirmojoje dalyje – mūsų gamta ir nepaliestas jos kraštovaizdis, antrojoje – „perliukai“ iš mūsų praeities – t.y. tai, ką mes atsinešame iš kultūrinės tapatybės ir paveldo, trečiojoje – įkvepiantys XXI a. išmaniosios Lietuvos pasiekimai – atviravo albumo autorius. Kaip ir ankstesnių albumuose įamžintų išskirtinių fotografijų išgavimui buvo pasitelktos labai įvairios technologijos ir idėjos. Dalis nuotraukų nufotografuotos pasitelkiant dronus, o ypač smulkiems objektams naudotas net ir mikroskopas. Parodoje eksponuojamose nuotraukose ir naujajame albume užfiksuota elektomagnetinė banga, įamžintas DNR dalijimosi procesas, pristatomi inovatyvių bendrovių, mokslininkų ir technologijų specialistų pasiekimai.
Nuo 2006 metų fotografas ir leidėjas, leidžiantis unikalias oro fotografijų knygas apie Lietuvą ir kitas pasaulio šalis (Meksiką, Belizą, Kubą)2008-aisiais metais pristatė pirmąjį savo albumo „Neregėta Lietuva“ leidimą, kuris sulaukęs didžiulio populiarumo buvo išverstas į 11 kalbų. M. Jovaišos sukurtos nuotraukos, kuriose daugiau nei 100 skirtingų vietų, apkeliavo visą pasaulį. Šiais metais mūsų šaliai švenčiant valstybės atkūrimo šimtmetį naujausias „Neregėta Lietuva“ fotoalbumas – geriausia dovana Lietuvai.
Už nuoširdų ir atvirą susitikimą, įkvepiančius atradimus ir nuostabius Lietuvos vaizdus parodos autoriui nuoširdžius sveikinimo žodžius tarė Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Irena Viktorija Stančiauskienė, įteikusi ir Kauno rajono savivaldybės mero Valerijaus Makūno dovaną. Paroda viešojoje bibliotekoje bus eksponuojama iki rugsėjo 7 d. Maloniai kviečiame apsilankyti!

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė R. Vasauskaitė