Tautinėje stovykloje „Laužų karta 2018“ – biblioteka po atviru dangumi

Tautinėje stovykloje „Laužų karta 2018“ – biblioteka po atviru dangumi

Šią vasarą Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteką turėjo neeilinę galimybę pristatyti savo veiklą liepos 14–22 d. vykusioje tautinėje skautų stovykloje „Laužų karta 2018“. Stovyklos teritorijoje skautų akademikų įrengtoje „Malūno akademijoje“ biblioteka įkūrė skaityklą po atviru dangumi, kurioje buvo galima rasti ne tik įdomios literatūros, tačiau ir edukacinių lavinančių užsiėmimų įvairaus amžiaus stovyklautojams.
Tautinės skautų stovyklos vyksta kas penkerius metus ir sukviečia ne tik Lietuvos, bet ir užsienio skautus, skautus išeivius. Stovykloje „Laužų karta 2018“ dalyvavo net 3300 žmonių iš 23 skirtingų šalių. Stovykla vyko Lietuvių liaudies buities muziejaus, esančio Rumšiškėse, teritorijoje. Šių metų stovykla buvo ypatinga tuo, kad 2018 m. minimas skautų įsikūrimo Lietuvoje šimtmečio jubiliejus.
Šį kartą tapti stovyklos partnere pakviesta ir Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka, kuriai patikėta užduotis įkurti skaityklą po atviru dangumi. Biblioteka stovyklos metu skautams pristatė edukacines veiklas: robotikos ir programavimo užsiėmimus, kvietė susipažinti su virtualia ir papildyta realybe, žaisti stalo ir lauko žaidimus, pūsti muilo burbulus, piešti 3D pieštukais ir, žinoma, skaityti. Skautiška literatūra bibliotekos lentyną papildė „Malūno akademijos“ organizatoriai.
Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka dėkoja stovyklos organizatoriams už suteiktą galimybę tapti jos dalimi ir džiaugiasi, kad lauko skaitykla nuolat buvo pilna skautų, kurie nusprendė laisvalaikį praleisti su knyga arba smagiomis bibliotekos siūlomomis veiklomis.

Monika Straupytė, kultūrinės veiklos vadybininkė, tel. (8 37) 22 23 57, 8 621 28 134, el. p. monika.straupyte@kaunas.mvb.lt