Įteikta G. Kanovičiaus literatūrinė premija

Įteikta G. Kanovičiaus literatūrinė premija

Birželio 20 d., Jonavos kultūros centro Meno galerijoje buvo įteikta kasmetinė respublikinė Grigorijaus Kanovičiaus literatūrinė premija.
Susirinkusiuosius ir premijos laureatą sveikino rajono Savivaldybės meras Eugenijus Sabutis, G. Kanovičiaus sūnus Sergėjus Kanovičius ir kūrinių vertinimo komisijos pirmininkas Vytauto Didžiojo universiteto profesorius istorikas Egidijus Aleksandravičius.
Žiūrovai išvydo unikalaus ansamblio „Rakija Klezmer Orkestar“, atliekančio tradicinę žydų muziką, pasirodymą bei Ramūno Čičelio režisuotą dokumentinį filmą „Mane maitina Jonava“ apie G. Kanovičiaus ryšius su Jonava, rašytojo požiūrį į literatūros istoriją ir dabartį.
Autoritetingos komisijos sprendimu, šiais metais premija atiteko viduriniosios lietuvių prozininkų kartos rašytojui, filosofui, eseistui, mokslinių straipsnių autoriui Tomui Kavaliauskui už subtilų ir autoriaus literatūrinę meistrystę liudijantį romaną „Originalas“. Pasak komisijos pirmininko prof. E. Aleksandravičiaus, T. Kavaliauskas nusipelno apdovanojimo už išradingumą ir žaismę, sujungiant daugiakalbės šimtmečio Lietuvos pasakojimą su intelektualiosios jaunuomenės iššūkiais globalia virstančios Europos akivaizdoje.
G. Kanovičiaus literatūrinę premiją Jonavos r. savivaldybės viešoji biblioteka kartu su rajono Savivaldybe įsteigė 2017 metais.

Jonavos viešosios bibliotekos informacija