Viešojoje bibliotekoje apdovanoti Vasaros skaitymo iššūkio nugalėtojai

Viešojoje bibliotekoje apdovanoti Vasaros skaitymo iššūkio nugalėtojai

Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje visą vasarą vyko akcija „Vasaros skaitymo iššūkis“, skaitytojai vaikai kartu su tėveliais galėjo dalyvauti skaitymų ir edukacijų programoje „Daugiau negu Vasaros skaitymai“.
Vasarą, nuo birželio 15 d., tiek vaikai, tiek ir suaugusieji skaitytojai dalyvavo akcijoje „Vasaros skaitymo iššūkis 2017“ ir skaitė knygas. Skaitytojai galėjo rinktis knygas iš dešimties kategorijų: skaityti detektyvus, nuotykių, lietuvių autorių knygas, atsitiktines knygas iš lentynos, knygas, kurios sudarytos iš trumpų istorijų, buvo uždraustos kurioje nors šalyje, kurių pavadinimuose yra skaičius, pagal kurias sukurtas filmas, kurios patiko jų tėvams, kurių veiksmas vyksta egzotinėse šalyse, kurios padės ko nors išmokti (bendrauti, kurti, kepti ir pan.).
Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos (Skaitytojų abonemento, Vaikų centro ir padalinių) skaitytojai per vasarą perskaitė daugiau nei vieną tūkstantį knygų. Vasaros pabaigoje Vasaros skaitymų edukacijoje apdovanoti greičiausiai dešimt knygų perskaičiusių vaikų: Emilija Danieliūtė, Dominykas Kučinskas, Eva Rinkevičiūtė, Matas Petraitis bei mokytoja, aktyvi bibliotekos savanorė Rita Pauliukaitienė. Apdovanotieji paskatinti specialiomis kuprinėmis, skaitymo pagalvėmis ir saldainiais.
Antrojoje apdovanojimų dalyje vyko Vytauto V. Landsbergio knygos „Obuolių pasakos“ skaitymai ir tapyba ant vandens. Pasak specialistų, tapybos ant vandens terapija daro įtakos vaiko savijautai, padeda atsiskleisti, pasitikėti pedagogu. Greitai gaunamas rezultatas džiugina tuos, kurie turi dėmesio sutelkimo ir išlaikymo problemų. Šios edukacijos tikslas buvo atskleisti ir ugdyti vaikų kūrybinį potencialą, skatinti Garliavoje gyvenančių vaikų kūrybiškumą ir jų dalyvavimą kultūrinėse veiklose, padėti vaikams atrasti save, ugdyti bendravimo ir meninius gebėjimus, skatinti vaikų patriotiškumą, atkreipti jų dėmesį į artėjantį Lietuvos šimtmetį.
Dėka projekto „Knygos menas bibliotekoje“, kurį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir LR Kultūros ministerija, tapybos ant vandens pamokos visą 2017 m. vasarą vyksta ne tik Garliavoje, bet ir kai kuriuose bibliotekos padaliniuose.

Neringa Klimauskienė
Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka

 

 


Parašykite komentarą