ŠAKIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS VIEŠAJAI BIBLIOTEKAI 80 METŲ

ŠAKIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS VIEŠAJAI BIBLIOTEKAI 80 METŲ

2017 m. birželio 29 d. Sintautų miestelio Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje buvo iškilmingai paminėtas Šakių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos veiklos 80-metis ir į užtarnautą poilsį išleista įstaigos vadovė Regina Ūsienė, kuri bibliotekai vadovavo bemaž pusę jos gyvavimo laiko. Maldos namuose buvo aukotos Šv. Mišios už bibliotekininkus.
Po Šv. Mišių aukojimo senasis ir naujasis parapijos klebonai nuoširdžiai pasveikino visus susirinkusius svečius ir padėkojo viešosios bibliotekos vadovei už ilgametį darbą ir visapusišką atsidavimą įstaigos labui. Šia proga R. Ūsienė trumpai supažindino su bibliotekos istorija, svarbiausiais įvykiais ir, žinoma, pasiekimais. Direktorė taip pat tarė padėkos žodį darbuotojams, o ypač tiems, kurie ilgą plušėjo vardan bendro tikslo ir visokeriopai palaikė. Tokio jubiliejaus proga pasveikinti ir padėkoti direktorei susirinko tikrai didelis būrys žmonių, kurie visuomet žavėjosi jos entuziazmu. Padėkas direktorei tarė Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė, Šakių ligoninės vyr. gydytojas Algirdas Klimaitis, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Informacijos išteklių departamento direktorės pavaduotoja Alma Masevičienė, rajono meras Edgaras Pilypaitis, rajono literatai ir daugelis kitų. Dainomis prie sveikinimų prisidėjo Mamų ir dukrų kvartetas (vad. Violeta Simonavičienė) ir solistė Vismantė Vasaitytė. Vadovei taip pat buvo įteiktas Lietuvos Respublikos Kultūros Ministrės Lianos Ruokytės-Jonssons padėkos raštas už ilgametį, atsakingą ir profesionalų darbą.
Šventės iškilmės buvo išskirtinai jaukios ir jautrios, todėl , be abejo, nepaliko nei vieno abejingo. Liūdesio ir džiaugsmo ašaros bei nuoširdžios šypsenos įtraukė visus susirinkusius į šventės šurmulį ir neapleido iki pat renginio pabaigos.

Eglė Rudzevičiūtė
Šakių rajono savivaldybės viešoji biblioteka


Parašykite komentarą