Įteikta pirmoji respublikinė Grigorijaus Kanovičiaus literatūrinė premija

Įteikta pirmoji respublikinė Grigorijaus Kanovičiaus literatūrinė premija

Neseniai Jonavos rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje poetui, rašytojui, eseistui Kęstučiui Navakui įteikta pirmoji kasmetinė respublikinė Grigorijaus Kanovičiaus literatūrinė premija. 
Laureatas ir šventės svečiai žavėjosi paties G. Kanovičiaus mintimis apie Jonavą, gimtinės svarbą žmogaus gyvenime ir santykį su praeitimi, be kurios mūsų gyvenimai netektų prasmės.
Premijai pateiktų kūrinių vertinimo komisijos pirmininkas profesorius Egidijus Aleksandravičius su žiūrovais dalijosi įžvalgomis apie mūsų laisvę, bohemą ir literatūros svarbą šiuolaikiniame pasaulyje, kuriame vis daugėja technologijų ir vis mąžta žmogiškumo.
Lietuvos edukologijos universiteto doktorantė Rima Kasperionytė, rengianti daktaro disertaciją apie G. Kanovičiaus kūrybą, perskaitė trumpą ir gana asmenišką eseistinį tekstą apie tautų ir žmonių susikalbėjimą.
Premiją Kęstučiui Navakui įteikė Jonavos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Vijolė Šadauskienė ir Viešosios bibliotekos direktorė Skirma Gajauskaitė.
Popietę vainikavo puikus aktoriaus Gedimino Girdvainio pasirodymas pagal legendinį spektaklį – G. Kanovičiaus romaną „Nusišypsok mums, Viešpatie”.
G. Kanovičiaus sūnus Sergejus padėkojo už iniciatyvą, kad šalia mokinių rašinio konkurso radosi ši respublikinė premija.
Jonavos viešoji biblioteka, būdama atminties institucija, šia premija siekia gaivinti jonaviečių ir kitų literatūros skaitytojų gebėjimus, remiantis turtinga praeitimi, kurti dabartį ir ateitį.


Parašykite komentarą