Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje ir jos padaliniuose vasaros atostogų metu moksleivius džiugina žaismingos ir inovatyvios edukacijos

Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje ir jos padaliniuose vasaros atostogų metu moksleivius džiugina žaismingos ir inovatyvios edukacijos

Vasarai įsibėgėjus viešosios bibliotekos Vaikų centre vyksta daugybė smagių užsiėmimų, skirtų vaikams, paaugliams ir jaunimui. Bibliotekos lankytojus, mėgstančius skaityti knygas, kviečiame aktyviai dalyvauti visą vasarą viešojoje bibliotekoje ir jos padaliniuose vykstančiuose vasaros skaitymuose, o priėmusieji „Vasaros skaitymų iššūkį“ ir įvykdę dešimt su skaitymu susijusių įdomių užduočių, kviečiami varžytis vasaros skaitymų varžytuvėse.
Moksleiviams, besidomintiems naujomis informacinėmis technologijomis ir didžiąją savo laisvo laiko dalį praleidžiantiems prie kompiuterio, siūlome išbandyti daugybę inovatyvių veiklų: vaikus ir jaunimą visą vasarą kviečiame aktyviai dalyvauti viešojoje bibliotekoje ir 6 jos padaliniuose vykstančiuose neformalaus ugdymo „Lego robotikos“, darbo su „Minecraft“ ir „Actionbound“ programomis edukaciniuose užsiėmimuose. Viešojoje bibliotekoje ir Domeikavos, Lapių, Ežerėlio, Zapyškio, Ringaudų, Piliuonos bibliotekose vykstančiuose „Lego robotikos“ užsiėmimuose vaikai ne tik konstruoja dviejų rūšių – „Lego Mindstroms EV3“ ir „m-Bot“ robotus, bet ir mokosi juos programuoti. Vaikų sukonstruoti ir užprogramuoti robotai geba pravažiuoti labirintu, išvalyti šiukšles, nugabenti krovinį iš vieno objekto į kitą ir net kovoja robotų sumo ringe.
Besidominčius savo miesto ar miestelio istorija, jame esančiais kultūriniais paminklais ir mėgstančius vaikščioti, pažinti nematytas ar senai užmirštas vietas, Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka kviečia susipažinti su virtualiu pažintiniu turistiniu maršrutu po Garliavą, sukurtu panaudojant „Actionbound“ žaidimo programėlę.
Nuo birželio 15 dienos viešosios bibliotekos ir jos padalinių: Ežerėlio, Lapių, Zapyškio, Ringaudų, Piliuonos ir Domeikavos bibliotekų lankytojus kviečiame dalyvauti kūrybinių darbų konkurse „Išmanusis miestas“. Konkurso tikslas – ugdyti moksleivių informacinių technologijų ir kūrybines kompetencijas, tad naudojantis „Minecraft“ programa moksleiviai turi suprojektuoti savo miestelį ar miestą, kuriame jie gyvena. Daugiau informacijos apie konkursą ir konkurso nuostatus rasite bibliotekos žiniatinklyje adresu: www.krsvbiblioteka.lt.
Viešojoje bibliotekoje ir 6 jos padaliniuose vykstančiuose edukaciniuose užsiėmimuose su „Minecraft“ programa moksleiviai stato savo svajonių bibliotekas, kurias vieni vaikai projektuoja kaip itin modernias ir ištaigingas, kiti – stovinčias ant didelio kalno, treti žinių šventoves, saugančias didžiulius knygų lobynus, įkurdina net požeminiuose pasauliuose, apšviesdami jas gražiais žibintais.
Visus, norinčius išbandyti virtualios realybės akinius, birželio 13 d. kvietėme dalyvauti viešojoje bibliotekoje organizuotoje virtualios realybės edukacinių žaidimų popietėje. Virtualios realybės akinius išbandę moksleiviai neslėpė savo emocijų! Šių akinių pagalba būdamas bibliotekoje turi galimybę virtualiai apkeliauti visą pasaulį: pabuvoti Paryžiuje, prie Niagaros krioklių ar netgi nuskristi į kosmosą ar apžiūrėti Saulę, Merkurijų ir kitas planetas. Anatomijos žinovai savo žinias gali pasitikrinti analizuodami žmogaus kūno kaulų, smegenų ir ląstelių sandaras. Kur bepasisuktumėte ir bepažvelgtumėte, pasaulį matysite 360 laipsnių kampu, tad net ir neturėdami puikių įgūdžių, galėsite pilotuoti erdvėlaivį, šaudyti iš lanko ar pažaisti su išmaniuoju šuneliu – robotuku. Įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos dalinai finansuotą projektą – „Inovacijų keliu: atrask, išbandyk ir tobulėk“, viešojoje bibliotekoje ir jos padaliniuose organizuojami edukaciniai užsiėmimai moksleiviams su naujomis informacinėmis technologijomis tęsis iki lapkričio mėnesio pabaigos.
Vaikų vaikystė neatsiejama nuo animacinių filmų. Birželio 15 d. viešojoje bibliotekoje vykusiame kūrybiniame užsiėmime „Virtuali kelionė į animacijos ir žaidimų pasaulį“, užsiėmimo dalyviai mokėsi kurti dvimačius arba trimačius animacinius personažus ir animacines situacijas. Po kruopštaus ir sudėtingo darbo trimatėje erdvėje atgimė moksleivių sukurti mėgstamiausi animacinių filmukų personažai: kempiniukas, simpsonai, bjaurusis aš.
Visi viešojoje bibliotekoje ir Ežerėlio, Lapių, Zapyškio, Ringaudų, Piliuonos ir Domeikavos bibliotekose vykstantys užsiėmimai yra nemokami, tad maloniai kviečiame vaikus ir jaunimą vasarą atvykti į biblioteką, kurioje kiekvienas lankytojas ras sau mėgstamą veiklą ir turiningai praleis laisvalaikį!

R. Vasauskaitė
Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka

 


Parašykite komentarą