Projektas „Žingsnis po žingsnio – į švaresnę Europą“

Projektas „Žingsnis po žingsnio – į švaresnę Europą“

Gegužės 9 d. Jonavos viešoji biblioteka spalvingai ir išradingai minėjo Europos dieną. Visus susirinkusius kvietėme pasiimti tik gerą nuotaiką ir dalyvauti renginių ciklo „Žingsnis po žingsnio – į švaresnę Europą“ renginiuose. Jonavos viešosios bibliotekos darbuotojų masinio šokio (Flashmobo) vaizdo įrašas kviečiantis Europos dieną praleisti bibliotekoje sulaukė didelio susidomėjimo socialiniuose tinkluose, apie 5000 peržiūrų bei teigiamų, palaikančių komentarų.
Europos dienos rytą pradėjome spalvingai pasipuošusioje Knygų terasoje triukšmingai su linksmomis dainomis ir šokiais kviesdami jonaviečius prisidėti prie akcijos „Gyvenu ES šalyje“. Mažieji bibliotekos draugai Jonavos lopšelio-darželio „Saulutė“ vaikai mokė susirinkusius įvairių šokių bei dainelių, Jonavos lopšelio-darželio „Žilvitis“ vaikučiai padovanojo Knygų terasai savo pačių rankutėmis iš antrinių žaliavų pagamintų gėlių. Mažieji bibliotekos draugai su dideliu entuziazmu leido į orą spalvingus helio balionus su šilčiausiais palinkėjimais Europos šalių bibliotekoms.
Visą balandžio mėnesį stropiai ruošėmės artėjančiai šventei, vyko kūrybinės dirbtuvės iš naudotų, bet dar tinkamų kūrybai atliekų „Europiečių batai“. Dirbtuvėse dalyvavo Jonavos viešoji biblioteka bei filialai, Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokykla, Jonavos jaunimo organizacija „Apskritas stalas“, Jonavos Justino Vareikio progimnazija. Komandos iš antrinių žaliavų gamino batus, juos apipavidalino ir paruošė taip, kad kiekvienas atskiras batas atspindėtų skirtingas šalis.
Komandų pagaminti batai gegužės 9 dieną buvo eksponuojami Jonavos viešosios bibliotekos kieme. Vykusi paroda patraukė dėmesį, skatino saugoti gamtą, aplinką, susimąstyti apie švaresnę Europą ir antrinių žaliavų panaudojimą. Šia paroda susidomėjo įvairaus amžiaus žmonės, kurie negailėjo šiltų žodžių bibliotekai bei fotografavosi prie eksponuojamų batų.
Taip pat kvietėme pasitikrinti ir pagilinti savo žinias apie Europos sąjungą. Visi norintys galėjo dalyvauti „Europos egzamine 2017“. Šiame egzamine susirinko būrys įvairaus amžiaus žmonių tikinčių savo sėkme ir siekiančių laimėti
Europos dieną vainikavo paskaita – diskusija, kurioje paminėjome Romos sutarties 60-metį, diskutavome apie Europos ateitį, jos vertybes. Šiandieninė Europos politinė ir ekonominė situacija verčia susimąstyti apie Europos būklę bei perspektyvas. Kartu su lektoriumi užsienio aktualijų žurnalistu Pauliumi Gritėnu diskutavome ir prognozavome kokia bus Europos Sąjungos ateitis.
Visą dieną netrūko geros nuotaikos ir susidomėjusių žmonių, kuriems dalinome lankstinukus, knygas, žurnalus su naudinga informacija apie Europos sąjungą. Tikimės, jog Jonavos viešosios bibliotekos organizuotas renginių ciklas „Žingsnis po žingsnio – į švaresnę Europą“ paskatino vietos bendruomenę labiau domėtis Europos sąjungos vertybėmis bei švaresne Europa.

Čia galite rasti ir linksmųjų bibliotekininkių šokį, skirtą Eurpos dienai https://www.facebook.com/Jonavosviesojibiblioteka/videos/1387222028009794/

Dėkojome Europos komisijos atstovybei Lietuvoje, partneriams, informaciniams rėmėjams už galimybę Europos dieną švęsti kartu.

Projekto organizatoriai: Jonavos rajono savivaldybės viešoji biblioteka
Projektą dalinai finansavo: Europos komisijos atstovybė Lietuvoje

Sandra Šklenskienė
Jonavos rajono savivaldybės viešoji biblioteka

 

 


Parašykite komentarą