Šakių 2017 metų kalendoriaus pristatymas

Šakių 2017 metų kalendoriaus pristatymas

Sausio 6-ąją dieną Jaunimo kultūros centre „Jaunystė“ buvo pristatytas aštuonioliktasis Šakių krašto kalendorius. Svarbiausiu šių metų kalendoriaus atramos tašku pasirinktas Vyriausybės nutarimas 2017 metus paskelbi Reformacijos, Tautinio kostiumo, Lietuvių kalbos kultūros, Sporto ir Piliakalnių metais. Visgi neliko pamirštos ir kitos svarbios 2017 metų datos – Napoleono kodeksas, 1952 m. ant Šakių vandentiekio bokšto plevėsuojanti Trispalvė, 1907 m. Šakiuose kilęs „vandenių“ streikas, Lietuvos krikšto 630 metų ir Šakių viešosios bibliotekos 80 metų sukaktis.
Pagrindinis leidinio tikslas – reprezentuoti mūsų kraštą. Būtent dėl šios priežasties leidinio sudarytoja – Šakių rajono savivaldybės viešoji biblioteka su savo pagalbininkais pagal mėnesius surikiavo kraštiečių sukaktis, svarbiausias įstaigų ir įmonių šventes. Leidinyje pateikiamos istorinių faktų nuotrupos, prisiminimai, įžvalgos ir žymiausių poetų kūryba. Šių metų, kaip ir kitų praėjusių, kalendoriaus viršelį papuošė ir nuotraukomis dalijosi Vidas Venslovaitis.
Tradiciškai naująjį 2017 metų kalendorių šakiečiams dovanojo Trys Karaliai – Kasparas, Merkelis ir Baltazaras. Renginio metu žodį tarti ir dainomis pasidalinti buvo pakviestas Šakių rajono savivaldybės vicemeras Edgaras Pilypaitis. Evangelikų liuteronų kunigas Virginijus Kelertas susirinkusiems palinkėjo susitelkimo. Kalbėjęs Seimo pirmininko pavaduotojas Mindaugas Bastys priminė, kad Napoleono kodeksas išlaisvino mūsų kraštą iš vergijos paversdamas jį kultūros lopšiu. Kalbėjusysis džiaugėsi, kad ir dabar vietos gyventojai kartu kuria savo krašto istoriją, kuri kasmet yra įamžinama leidžiamame kalendoriuje.
Renginio vedėjos Lina Eringienė ir Violeta Simonavičienė įvairių medžių savybes lygino su žymiais krašto žmonėmis, kurie šiais metais minės savo asmeninius jubiliejus. Kalendoriaus pristatymą vainikavo Nijolės Narmontaitės pasirodymas su dainomis ir nuotaikingais monologais. Renginio pabaigoje buvo užduotas retorinis klausimas: Ar reikės kalendoriaus kitais metais? Tačiau susirinkusiems net nekilo abejonių, kad jis ne tik bus reikalingas, bet ir būtinas.

Eglė Rudzevičiūtė
Šakių rajono savivaldybės viešoji biblioteka


Parašykite komentarą