Suaugusiųjų mokymosi savaitę Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir jos padaliniai pasitiko su spalvinga renginių puokšte

Suaugusiųjų mokymosi savaitę Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir jos padaliniai pasitiko su spalvinga renginių puokšte

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir jos padaliniai kasmet dalyvauja Lietuvos Suaugusiųjų Švietimo Asociacijos rengiamose Suaugusiųjų mokymosi savaitėse. Šiais metais septynioliktoji suaugusiųjų mokymosi savaitė „Mokymosi spalvos“ vykusi lapkričio 14 – 20 dienomis skirta mokymosi visą gyvenimą idėjos sklaidai, praktiniam jos taikymui ir mokymosi galimybių suaugusiųjų bendruomenei parodymui.
Viešojoje bibliotekoje vykusiu protų mūšiu, kurio tema – „Darni energetika – švari aplinka“ pradėjome suaugusiųjų švietimo savaitės renginių ciklą. Suaugusiųjų mokymosi populiarinimui skirtą savaitę nestigo ir kūrybiškumą ugdančių meninių užsiėmimų: Ringaudų bibliotekoje sudalyvavę VŠĮ „Profesinio meistriškumo akademijos“ floristinių darbų demonstracijoje „Kalėdos 2016“ kartu su užsiėmimų vadove Kristina Šiožiene mokėmės gaminti kalėdinius vainikus. Raudondvario bibliotekoje surengtoje floristikos edukacinėje popietėje „Kūrybos spalvos – kiekvieno mūsų vidinio pasaulio išraiška“ kartu su „Floravidos“ dėstytoja Vida Šaltiene panaudodami nereikalingus puodelius, putplastį ir gamtos gėrybes: samanas, giles, kankorėžius, šermukšnius gaminome šventines eglutes. Kauno rajono Batniavos, Linksmakalnio ir Sitkūnų bibliotekose į organizuotus kūrybinius užsiėmimus atvykusios moterys mokėsi kurti floristines puokštes, dekoruoti vazonėlius, kūrė „popierinius sodus“. Prisijungdami prie Babtų bendruomenės inicijuoto projekto „Kalėdinė eglutė iš 600 skiautinių žaislų“ Babtų bibliotekoje kūrėme originalius Kalėdų eglutei papuošti skirtus skiautinius žaisliukus. Apsilankę Piliuonos bibliotekoje padedami dailininkės Laimos mokėmės piešti kinietišku tušu ant ryžinio popieriaus ir naudodami kvilingo techniką gaminome žaismingas dekoracijas Kalėdoms.
Rankdarbių mėgėjos lapkričio 19 dieną susitiko Raudondvario bibliotekoje. Moterys tarpusavyje ne tik dalinosi mezgimo paslaptimis, bet ir surengė bibliotekoje lankytojų akį džiuginančią margaspalvių įvairiaraščių mezginių parodą. Visus, norinčius išbandyti netradicinius mezgimo būdus ir pasigrožėti Karmėlavos gimnazijos mergaičių austiniu dygsniu siuvinėtomis tautinėmis juostomis bei tautodailininkės Robertos Kazlauskienės nertais moterų galvos apdangais kvietė Karmėlavos biblioteka. Technologijų mokytoja Aušra Petrusevičienė susirinkusiems pasakojo apie neįprastu būdu – rankomis ir grėbliu megztus šalius! Apsilankę Vilkijos miestelio bibliotekoje kartu su dailininke Irena Petravičiene – Gedutyte mokėmės vilnos vėlimo su adata technikos, o Saulėtekio bibliotekoje vykusioje popietėje diskutavome apie maistą, jo ruošimo būdus ir valgymo kultūrą. Su bibliotekos lankytojomis dalinomės originaliais receptais, kuriuos joms perdavė mamos, močiutės ir anytos bei vaišinomės pagal šiuos receptus pagamintais skanėstais. Apie mitybą ir sveikos gyvensenos įpročius susirinkusiems pasakojo ir Padauguvos bibliotekoje viešėjusi buvusi mūsų kraštietė A. Zambacevičienė. Suaugusieji klausėsi paskaitos tema – „Sveika mityba – sveikas žmogus“. Visi, šią savaitę atėjusieji į Kauno rajono bibliotekas sužinojo ir išmoko kažką naujo ir nuspalvino niūrias rudens dienas šviesesnėmis spalvomis. Mes – renginių organizatoriai dėkojame visiems už aktyvų dalyvavimą ir sakome iki susitikimų kitos suaugusiųjų švietimo savaitės metu, juk mokytis ir tobulėti niekada nevėlu!

Vyr. bibliotekininkė Regina Vasauskaitė
Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka

zoomed_1111karmelava-111
regular_3-piesimopriemones zoomed_vilkija zoomed_wp_20161117_15_21_09_pro zoomed_ringaudaiseminaras


Parašykite komentarą