Patirties pasidalijimas ir veiklų aptarimas Kauno regiono bibliotekų tarybos posėdyje

Patirties pasidalijimas ir veiklų aptarimas Kauno regiono bibliotekų tarybos posėdyje

2016 m. lapkričio 16 d. Birštone įvyko paskutinysis metų Kauno regiono bibliotekų tarybos išplėstinis posėdis. Jame dalyvavo ne tik Tarybos nariai, bet ir regiono savivaldybių viešųjų bibliotekų specialistai. Posėdžio metu buvo aptarti Bibliotekų metų  rezultatai ir pasidalinta gerąja regiono bibliotekų 2016 m. praktikos patirtimi.
Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos Muziejų, bibliotekų ir archyvų skyriaus vyriausioji specialistė, Gražina Lamanauskienė apžvelgė svarbiausius  Bibliotekų metų Lietuvoje įvykius ir įsimintiniausius momentus. 2016 metai Lietuvos bibliotekoms ir jų bendruomenėms ypatingi, nes pirmą kartą paskelbti Bibliotekų metai. Metų globėja tapo Lietuvos Respublikos Prezidentė.  Antras svarbus įvykis –  patvirtintos Bibliotekų plėtros strateginės kryptys 2016-2022 metams.
Didžiausio visuomenės susidomėjimo sulaukė akcija „Vasara su knyga“. Kauno apskrities viešosios  bibliotekos Strateginės  plėtros ir inovacijų centro vadovė Edita Urbonavičienė pristatė akcijos rezultatus šalyje ir Kauno regiono bibliotekose. Abi pranešėjos pasidžiaugė regiono viešųjų bibliotekų rezultatais, gausiais ir išradingais renginiais, sutelkta gausiausia šalyje akcijos „Vasara su knyga“ renginių lankytojų auditorija.
Posėdžio dalyviai sutiko, kad tokios akcijos, kaip „Vasara su knyga“ yra prasmingos ir jas reikėtų pratęsti. Diskusijų metu paaiškėjo, kad bibliotekos ieškojo naujų erdvių renginiams ir, dažnu atveju, jie vyko ne bibliotekoje. Pabrėžta, kad didelės įtakos bibliotekų matomumui visuomenėje turėjo Bibliotekų metams skirto reklaminio filmuko transliavimas  per televiziją.  
Šie metai yra projekto „Bibliotekos pažangai 2“ paskutinieji metai. Kauno apskrities viešosios  bibliotekos Projektų valdymo grupės vadovė Aistė Megelinskienė pristatė projekto „(RE)STARTAS: e. paslaugos Tau“, kuris vykdytas kartu su Birštono savivaldybės ir Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosiomis bibliotekomis, rezultatus. Diskusijose apie projekto „Bibliotekos pažangai 2“ vykdymą, jo tęstinumo perspektyvas ir tvarumą dalyvavo visi posėdžio nariai. Ją moderavęs Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Strateginės plėtros departamento direktorius Eugenijus Stratilatovas informavo, kad pasibaigus projektui galvojama sukurti bibliotekoms prieigą prie nuotolinių mokymo kursų. Atsakydami į klausimą, kokias veiklas bibliotekos norėtų vystyti (tęsti pradėtas veiklas ar perimti kolegų patirtį), jeigu joms būtų suteikta reikalinga įranga, nemaža dalis dalyvių norėtų perimti kolegų robotikai skirtų projektų, įrašų studijų ir transliavimo patirtį.
Antrojoje posėdžio dalyje regiono savivaldybių viešųjų bibliotekų specialistai dalijosi gerąja 2016 m. veiklos patirtimi. Visos bibliotekos Pecha Kucha formatu pristatė sėkmingiausias metų veiklas. Pranešėjai puikiai susitvarkė su iššūkiu jiems tapusiu pranešimų formatu ir labai gerai įvertino galimybę susipažinti su kolegų veiklos pasiekimais.
Posėdžio kulminacija tapo Kauno apskrities viešosios bibliotekos įteikti paskatinamieji apdovanojimai Kauno regiono bibliotekoms už kartu įgyvendintas Bibliotekų metų veiklas. Apibendrinant regiono bibliotekų veiklas, iniciatyvumą ir bendradarbiavimą siekiant bendrų tikslų, simboliniai suvenyrai „Sėkmės gilė“ įteikti Gražinai Lamanauskienei už bendradarbiavimą ir Kultūros ministerijos paramą organizuojant Bibliotekų metų renginius, Birštono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorei Alinai Jaskūnienei ir  Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos direktorei Dainai Sutkevičienei už bendradarbiavimą vykdant projektą „(RE)STARTAS: e. paslaugos Tau“. Visoms savivaldybių viešosioms bibliotekoms buvo įteiktos dovanėlės už sėkmingą dalyvavimą akcijoje „Vasara su knyga“, taip pat dovanėlės septynioms bibliotekoms, kurios bendradarbiavo su KAVB Kaunistikos grupe, įgyvendinant projektą „Išnykusios praeities ženklai“.

Birštono viešosios bibliotekos nuotraukos.
3-800x530 5-800x530 18-530x800 7-800x530
1-800x530 10-800x530 23-800x533 foto-622x800

 


Parašykite komentarą