NEPAPRASTOS ATOSTOGOS BIBLIOTEKOJE!

NEPAPRASTOS ATOSTOGOS BIBLIOTEKOJE!

NEPAPRASTOS ATOSTOGOS BIBLIOTEKOJE!

„Vasara Knygų terasoje. Kūrybiškumo laboratorija“ – tokiu pavadinimu Lietuvos kultūros tarybos ir Jonavos rajono savivaldybės finansuotas projektas daugiau nei tūkstančiui Jonavoje atostogaujančių vaikų tapo bilietu į įsimintinas atostogas. Knygų terasa nuo 2017 m. traukia įvairius lankytojus, tačiau vasaros trečiadieniais vykstantys renginiai – išskirtinai vaikų susibūrimo laikas. Paaugę vaikai ir visai mažyliai su mamomis, seneliais ar net kaimynais tampa vis artimesniais bibliotekos bendruomenės nariais. Mes, bibliotekos darbuotojai, prisimename kai kuriuos lankytojus nuo lopšio dienų, o čia, žiūrėk, ateina, šypsosi ir ranką spaudžia. Paaugę, smalsūs, kūrybingi ir matę šitiek spektaklių, išbandę kūrybinių dirbtuvių, atšokę koncertų…
Šių metų naujovė – renginiai paaugliams, kurių metu bibliotekos lankytojai galėjo lavinti savo vaizduotę kūrybinio rašymo dirbtuvėse su rašytoju Justinu Žilinsku, diskutuoti su žinomu kūrėju Mariumi Povilu Eliju Martynenko ar pažinti gatvės teatro išskirtinumą stebėdami spektaklį „BOX out of the BOX“. Mažiausieji lankytojai išvydo teatro „Aitvaras“ tešlinę pasaką „Pagrandukas“, dalyvavo kūrybiškumo laboratorijoje „Klouno Lulu pokštai“, lėlių teatro spektaklyje „Pašėlusiai keista kelionė“ bei Knygos teatro spektaklyje „Trumpos istorijos apie“. Edukaciniame pojūčių teatro spektaklyje „Anykščių šilelio takais“ ir dirbtuvėse „Pažadink savo kūrybiškumą“ aktorių grupės meistriškumu buvo nustebinti ir maži, ir vyresni lankytojai. O štai nuotaikingojo „Teatro P“ programa ir smagūs Teatriuko pasirodymai nukėlė vaikus į vaizduotės, poezijos ir Mažojo princo pasaulį.
Džiaugiamės palydėję dar vieną gražią turiningą vasarą, o lankytojų atsiliepimai – geriausias įvertinimas bei paskata tobulėti ir augti! Belieka palinkėti visiems kantrybės sulaukti dar vienų gražių atostogų bibliotekoje!
Jonavos Grigorijaus Kanovičiaus viešosios bibliotekos
Kultūros projektų vadovė
Kristina Adukaitė

Kas patinka labiausiai – projekto idėja! Visą vasarą kiekvieną savaitę galima gauti nuostabių patirčių, susipažinti su skirtingais aktoriais, pasiklausyti eilių ir dainų… Visa paletė kultūrinių malonumų, kad vaikai matytų, suprastų ir justų daugiau. Ačiū.

Ieva Kuod-Saudargienė
Jūsų pastangos ir atsidavimas sukūrė nepamirštamas akimirkas, kurios praturtino vaikų vasaros atostogas. Esame dėkingi už jūsų darbą ir rūpestį, padėjusį vaikams praleisti šį laiką džiaugsmingai ir prasmingai. Tikimės, kad ir toliau sėkmingai bendradarbiausime, kurdami vaikams įsimintinas patirtis.
Su meile, Jūsų Ridikiuikas

Labai džiaugiamės galėdami su vaikais vasaros trečiadienius leisti prasmingai Jonavos Grigorijaus Kanovičiaus viešosios bibliotekos Knygų terasoje! Vaikai su nekantrumu laukė spektaklių bei kitų edukacinių veiklų! Labai norėtume susitikti kitą vasarą KIEKVIENĄ trečiadienį – mažiesiems tai puiki galimybė edukuotis ir vasaros atostogų metu!
DIDELIS AČIŪ JUMS!
Natalija Bereznaja

Labai patiko vaikams, AČIŪ už smagų laiką ir puikias emocijas, labai laukiame kiekvieno trečiadienio.
Janina Ūmantienė

Kokie laimingi grįžo mūsų jaunuoliai. Ačiū Jums labai už nuostabią veiklą.
Jonavos Viltis
Ačiū už puikią nuotaiką! Puikus projektas, labai džiaugiamės!
Žydronė Stankevičienė