Juk vasara taip greitai lekia

Juk vasara taip greitai lekia

Nepastebimai greitai prabėgo ši nuostabi ir turininga, šilta vasara. Pasinėrus į vasaros atostogų malonumus, Sujainių biblioteka kvietė vaikus į garsinių skaitymų valandėles, stalo žaidimų popietes.

Bibliotekoje visą vasarą laisvą laiką leido vaikai, kurie rinkosi knygeles skirtas ir šių metų vasaros skaitymo iššūkiui „Tavo atradimų laikas“.

O vieną saulėtą šiltą vasaros popietę vyko garsinio skaitymo popietė „Juk vasara taip greitai lekia“. Popietės metu skaitėme ir aptarinėjome knygeles iš reikšmingiausių lietuvių autorių knygų vaikams ir paaugliams. Kaip ir parėjusias metais, šią vasarą Sujainių bibliotekos skaitytojai aktyviai dalyvavo skaitymo varžytuvėse ir priėmę skaitymo iššūkį „Vasara su knyga“ turėjo puikią galimybę pasigalinėti su savimi ir atsiversti savo mėgstamas knygas bei įveikti penkias skaitymo užduotis.

Popietės metu vaikai dalinosi įspūdžiais apie savo perskaitytas knygas, įvardijo kurios patiko labiausiai ir kodėl. Visi priėjome išvados, kad jaunimui skaityti knygas dabartiniu metu nėra labai madinga, bet knygų skaitymas – pats geriausias laisvalaikio praleidimo būdas, nauda ir tobulėjimas.

 Smagiai leidome laiką ir išbandėme savo jėgas įvairiuose žaidimuose. Vaikai atsisveikino su vasara, pažadėję aktyviai dalyvauti bibliotekoje organizuojamose edukacinėse veiklose ir skaitymo skatinimo akcijose.

RMMVB Sujainių filialo bibliotekininkė Danelija Laurinavičiūtė

Koliažas Danelijos  Laurinavičiūtės