Gegužės mėn. Jonavos „Lietavos“ pagrindinėje mokykloje

Gegužės mėn. Jonavos „Lietavos“ pagrindinėje mokykloje

Gegužės mėn. Jonavos „Lietavos“ pagrindinėje mokykloje vyko įvairios veiklos, skirtos knygai, skaitymui. Ir skaitymo piknikas, ir žinutės rašymas pienei, ir pasiūlymas skaityti knygas.

Skaitymo piknikas alyvų pavėsyje
Gegužės 26 dieną 5 klasės mokiniai lietuvių kalbos ir literatūros pamoką su mokyklos bibliotekininke ir lietuvių k. mokytoja praleido piknike. Kokios buvo pikniko vaišės? Jos buvo pačios nuostabiausios – skaitomos knygos!
Pikniko metu “ragavome” mokinių skaitomas ištraukėles apie gamtą: apie saulę, sniegą, vabalėlį, apie žaibą… Antrasis „patiekalas“ – tyla ir gamtos garsai. Tylėdami klausėmės gamtos garsų, o jų padovanota daug: nuo lapelio šnabždesio iki musės atsitrenkimo į veidą J.
Kad nebūtų per karšta, atsigaivinimui pasikvietėme bibliotekininkės Violetos skaitomų eilių apie lietų ir pūgą. Atsigaivinome.
Pikniką baigėme refleksija, kurios metu nuskambėjo daug džiaugsmingų minčių!
Ačiū saulei, dangui, alyvoms. Laukiame kitų metų skaitymo pikniko.

Žinutė pienei
Ar esate rašė žinutę pienei? Ne? O penktokai rašė! Ne tik pienei – smilgai, kaštono sėklytei, lauko gėlei, medžiui, paukšteliui…
Kalbos ugdymo pamokos metu penktos klasės mokiniai stebėjo aplinką ir kūrė žinutę gamtos dalelei.

Tylos! Mamytė skaito
Kiekvieną pavasarį, pirmąjį gegužės sekmadienį švenčiama MAMOS diena. Diena, kuri skirta artimiausiam, brangiausiam žmogui. Nėra pasaulyje stipresnės jėgos už Mamos meilę. Šiai dienai parengta virtuali paroda „Tylos! Mamytė skaito“. Nuotraukas savo skaitančių mamų atsiuntė mokiniai.

Skaitau. Siūlau ir Tau!
Tęstinės veiklos stendą „Skaitau. Siūlau ir Tau!” šįkart puošia penktos klasės mokinių Gustės, Lemis, Ąžuolo ir Ūlos darbeliai, kuriuose jie išradingai, kūrybiškai pristato perskaitytas patikusias knygas ir kviečia jas skaityti draugus.
Gustė siūlo knygą apie meškiuką Pedingtoną, Lemis – knygą intriguojančiu pavadinimu „Visai nesveikas”, Ąžuolas skaitė apie Kalėdų laukimą – juk laukti Kalėdų galima ir nuo pavasario 😊, o Ūla kviečia draugus perskaityti apie liūdnąją katytę, kurią ir nupiešė piešinėlyje.
„Čiupkite knygą į rankas – nepasigailėsite!” – sako penktokai.


Bibliotekininkė Violeta Leigienė, lietuvių k. mokytoja Loreta  Lenčiauskienė.

Jonavos „Lietavos“ pagrindinė mokykla