Susitikimas su Une Kaunaite

Susitikimas su Une Kaunaite

Gegužės 16 d., 18.00 val., Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka kviečia susitikti su rašytoja Une Kaunaite ir pasikalbėti apie naujausią, dar spaustuvės dažais kvepiantį jos romaną „2084“.

Unė Kaunaitė – jaunosios kartos rašytoja, jau keturių knygų autorė. Pagal išsilavinimą – psichologė ir antropologė, studijavusi Didžiojoje Britanijoje. Rašytojai būdingas gilus socialinių, kultūrinių ir švietimo problemų išmanymas, nes po studijų ji vykdė projektus Švietimo ir mokslo ministerijoje, Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, Vidaus reikalų ministerijoje; paskui dirbo ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio patarėja švietimo, mokslo, kultūros ir sporto klausimais.

2023 m. Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos išleista ketvirtoji Unės Kaunaitės knyga – romanas „2084“ – žengia į pasaulyje itin populiarų, o Lietuvoje dar tik įsitvirtinantį distopijos žanrą. Knygoje kuriamas ateities pasaulis atrodo ir labai tolimas, ir kartu baugiai artimas. Pagrindinis knygos veikėjas – konsultantu psichologu dirbantis Kajus. Jo kasdienybė – paskutinis nuotolinis pokalbis su ketinančiaisiais nusižudyti. Kajus daug mąsto apie pasaulį, kuriame technologijos palengvina kasdienybę, bet… ar jos mūsų neriboja, neatima galimybės klysti, neima spręsti už mus?

Šiais klausimais galėsime padiskutuoti gegužės 16 d., antradienį, 18.00 val., Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje.

Renginio nuoroda:

https://kultura.kaunas.lt/renginys/susitikimas-su-rasytoja-une-kaunaite/11444

Laikas

Gegužės 16 d., 18.00 val.

Vieta

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Vytauto g. 21, Garliava.