Reikšmingą bičiulystę žymintis vakaras Jonavos viešojoje bibliotekoje

Reikšmingą bičiulystę žymintis vakaras Jonavos viešojoje bibliotekoje

Jonavos viešojoje bibliotekoje ir rudenį kvepia gėlėmis: nuoširdžios padėkos bei sveikinimai spalio 6-osios vakarą skambėjo ukrainiečių rašytojos ir žurnalistės Janos Vovk baigiamajame kūrybinio projekto vakare.

Akylesniems bibliotekos lankytojams jau pažįstama rašytoja, į Jonavą atvykusi iš gimtojo Charkovo, šiandien pristatė Lietuvoje vykdytą projektą ir papasakojo apie jam skirtus renginius, susitikimus su vaikais ir suaugusiaisiais, vykusius keletą mėnesių. Neseniai bibliotekoje organizuota netradicinė kūrybinio rašymo pamoka gimnazistams – vienas projekto renginių.

Jana Vovk džiaugėsi įveiktais iššūkiais ir, svarbiausia, šiltais bičiulystės ryšiais, užmegztais su Jonavos gyventojais. Rašytoja dėkojo dailiųjų amatų atstovams, kuriuos sutiko Jonavoje: ir kraštiečiams, ir Jonavoje įsikūrusiems ukrainiečiams.

Šio projekto tikslas – „<…> ugdyti jaunimo ir suaugusiųjų skaitytojų domėjimąsi literatūra, liaudies tradicijomis, Lietuvos ir Ukrainos kultūros paveldu“, – vos prasidėjus projektui pasakojo rašytoja.

Kalbant apie literatūrą ir paveldą, iš Janos Vovk biblioteka gavo vertingą dovaną – daug naujų knygų ukrainiečių kalba. Nuo šiol ukrainiečių bendruomenės nariai turės platesnį leidinių gimtąja kalba pasirinkimą.

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba.

Jonavos viešosios bibliotekos informacija