VASAROTOJŲ AKADEMIJA – NEMOKAMAS BILIETAS Į SMAGIAS ATOSTOGAS!

VASAROTOJŲ AKADEMIJA – NEMOKAMAS BILIETAS Į SMAGIAS ATOSTOGAS!

Ši vasara – jau šeštoji, kai Knygų terasa džiugina Jonaviečius. Turiningi bei smagūs vasaros trečiadieniai vaikams tapo tradicija, ne išimtis ir šie metai! Jau nuo birželio 1-osios biblioteka kviečia vaikus tapti Vasarotojų akademijos lankytojais, kuriems bus suteikta galimybė dalyvauti turiningoje programoje. Lankydami Vasarotojų akademiją, vaikai kaups vertingas žinias ir įgūdžius, reikalingus kiekvienai augančiai asmenybei. Stipri emocinė ir fizinė sveikata, auganti pasaulėžiūra ir atsakomybė bei išlaisvintas kūrybiškumas – šių metų renginių dėmesio centre. Pagal šias temas parengtas ir renginių planas, su kuriuo kviečiame susipažinti!

Emocinę ir fizinę sveikatą mokysimės stiprinti su Jonavos visuomenės sveikatos biuru, kuris surengs edukacinį užsiėmimą apie sveiką gyvenseną. VšĮ „Terra Publica“ pakvies vaikus į edukacines dirbtuves „Kvapų vaistinė“, teatras „Avilys“ – į vaikų sveikatinimo edukacinį spektaklį „Ėduoniukas ir Bakteriukas”, o rašytoja Ignė Zarambaitė papasakos, kaip savyje puoselėti stiprybę. Pasaulėžiūrą ir atsakomybę auginsime dalyvaudami VšĮ „Terra Publica“ edukacijose „Šaukšto Šmaukšto stalo akademija“, „Aš-eko karys“, „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės pilys“, taip pat VšĮ „Monoklis“ judesio spektaklyje „Agus ir monstriukai“, bei edukacinėse dirbtuvėse „Mėgintuvėlio laboratorija“. Kūrybiškumas – viena svarbiausių savybių (ne tik vaikams). Jį išlaisvinsime smagiuose susitikimuose ir spektakliuose. Šiuo tikslu Knygų terasą aplankys Keistuolių teatro aktorius, režisieriaus ir dramaturgasJustas Tertelis. Klounų teatro studija „Dulidu“ pakvies į spektaklį „Kaip atsirado drugeliai“, teatras „Lėlė“ primins įkvepiančią istoriją spektaklyje „Pelenė“, o teatro ir pramogų studija „Lulu“ įtrauks į smagias nepamirštamas šėliones, kurioms negali atsispirti nei maži, nei dideli.

Visų renginių metu vaikams priminsime apie knygas, susijusias su renginio tema, kurias galima rasti Jonavos viešojoje bibliotekoje.  Juk vasara – puikus metas skaityti! Aktyviausi Vasarotojų akademijos lankytojai bus apdovanoti baigiamojo renginio metu specialiais prizais ir diplomais! Tad griebkite draugą, močiutę ar šeimos narį į parankę ir pirmyn į Knygų terasą! Susitinkame kiekvieną vasaros trečiadienį, 11 val.! Sekite bibliotekos paskyrą socialiniame tinkle facebook arba nepatingėkite užsukti į tinklapį www.jonbiblioteka.lt, kur nuolat pateiksime naujausią informaciją.

Jonavos viešosios bibliotekos Vasarotojų akademijos taryba

Projektą remia:

Lietuvos kultūros taryba

Jonavos rajono savivaldybė