Kauno senjorai kviečiami į nemokamus renginius ir edukacijas bibliotekoje

Kauno senjorai kviečiami į nemokamus renginius ir edukacijas bibliotekoje

Spalis – Senjorų mėnuo. Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka šį mėnesį kviečia senjorus į nemokamus renginius ir edukacijas. Senjorai kviečiami apžiūrėti bibliotekoje veikiančias parodas, susipažinti su išmaniosiomis technologijomis, dalyvauti paskaitose, kūrybinėse dirbtuvėse, klausytis skaitymų ir muzikos, o negalintys ateiti į biblioteką – naudotis knygų pristatymo į namus paslauga. 

Senjorai – vieni ištikimiausių bibliotekos lankytojų. Čia jie užsuka ne tik grąžinti ir pasiimti knygų, tačiau prisėda pavartyti spaudą, pabendrauti tarpusavyje. Senjorai nuolat kviečiami į įvairius renginius ir užsiėmimus Kauno Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje, tačiau būtent spalis – Senjorų mėnuo – puiki proga parodyti vyresnio amžiaus žmonėms dar daugiau dėmesio, skirti daugiau renginių ir edukacijų būtent jiems.

Atsižvelgiant į dabartinę situaciją ir siekiant suvaldyti lankytojų srautus bei išlaikyti saugius atstumus, į visus renginius dalyviai registruojami iš anksto. Taip pat būtina prisiminti, kad bibliotekoje privaloma dėvėti apsaugines veido kaukes.

Spalio 6 d. 17.30 val. bibliotekos „Berželio“ padalinyje, Taikos pr. 113B, vyks muzikinė literatūrinė kompozicija „Geriu žalią tylą“, skirta Pauliaus Širvio 100-osioms gimimo metinėms. Poeto eiles skaitys ir jo tekstais dainas atliks Karolis Kaminskas. Rimanto Šavelio atsiminimus apie poeto gyvenimą skaitys aktorė Kristina Kazakevičiūtė. Daugiau informacijos ir registracija į renginį tel. (8 37) 45 24 04.

Dar vienas Pauliui Širviui prisiminti skirtas renginys vyks spalio 9 d. 16.30 val. bibliotekos Parko padalinyje, P. Lukšio g. 60. Renginyje, pavadintame „Darbščios rankos, dainuojančios širdys. Mūsų kūrybos klodai – Jums“ ir organizuojamame kartu su Eigulių-Žaliakalnio bendruomenės centru, dalyvaus rankdarbių kūrėjos, veiks paroda, dainuos ansambliai „Prie Židinio“ ir „Smaragdas“. Taip pat Parko padalinyje spalio 16 d. 16.30 val. vyks koncertas „Dainuokime kartu!“, organizuojamas kartu su asociacija „Kaunėnų bendruomenė“. Į abu šiuos renginius būtina registracija tel. (8 37) 31 41 08.