Projekto „Draugiška aplinkai biblioteka“ mokymai

Projekto „Draugiška aplinkai biblioteka“ mokymai

2020 m. rugsėjo 8 d. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje vyko projekto „Draugiška aplinkai biblioteka“ mokymai, kurių metu dalyviai klausėsi pranešimų apie atsakingą vartojimą, atliekų rūšiavimą bei klimato kaitos keliamus iššūkius.

„RV agentūra“ atstovės pasakojo apie asmenines praktikas, galinčias sumažinti išmetamų atliekų kiekį, o įvairūs antrinio daiktų panaudojimo sprendimai – atgaivinti susidėvėjusius daiktus. Lektorės pasidalino ekologinių stalo žaidimų pavyzdžiais bei parodė, kaip galima juos sukurti. Antrinis daiktų panaudojimas yra puiki edukacinė priemonė, ugdanti kūrybingumą, sąmoningumą, padedanti tausoti aplinką.

VšĮ „Žaliasis taškas“ atstovė pagilino dalyvių žinias apie atliekų rūšiavimo principus bei veikiančią jų rūšiavimo sistemą Lietuvoje. Kuo daugiau teisingai išrūšiuotų atliekų, tuo mažiau jų patenka į sąvartynus.

Kauno apskrities viešosios bibliotekos andragogės vesta ekologinė edukacija – mandalos kūrimas iš natūralių gamtos medžiagų – kvietė apmąstyti mūsų aplinkos trapumą bei leido suprasti, kad galime kurti nepalikdami atliekų, tiesiog reikia trupučio žinių ir noro.

VDU docentė Jūratė Žaltauskaitė savo pranešime apie klimato kaitą atskleidė, kad dabartinė aplinkosauginė situacija nėra labai optimistiška, kintantis klimatas veikia daugybę floros ir faunos sistemų, o netvari ir tarši žmonių veikla trukdo atsistatyti buvusiems ištekliams. Pranešimo metu lektorė akcentavo, kad mūsų pasirinkimai daro didelę įtaką visai mus supančiai aplinkai ir net ekologiški produktai, kuriuos mes vartojame, nebūtinai yra draugiški aplinkai.

Bibliotekininkai gautas žinias pritaikys rengiant naujas edukacijas ir renginius.

Projektą dalinai finansuoja:

logo