Edukaciniai užsiėmimai Kauno regiono bibliotekose

Edukaciniai užsiėmimai Kauno regiono bibliotekose

Kauno apskrities viešoji biblioteka, įgyvendindama Kultūros ministerijos finansuojamą priemonę „Aprūpinti bibliotekas socialinės ir informacinės atskirties gyventojų grupėms skirta įranga bei priemonėmis“, Kauno bei Marijampolės apskričių bibliotekose rengia specialius edukacinius užsiėmimus, į kuriuos kviečiami socialinę arba informacinę atskirtį patiriantys asmenys bei žmonės su negalia.

Šiais metais Kaišiadoryse, Jonavoje, Birštone, Kauno mieste, Prienuose ir Šakiuose socialinę bei informacinę atskirtį patiriantys gyventojai išbandys meno terapiją, vedamą meno terapijos ir socializacijos instituto VYTA specialistų. Kazlų Rūdos, Kalvarijos, Marijampolės, Raseinių, Vilkaviškio, Kauno rajono, Kėdainių bibliotekose svečiuosis Kaniterapijos asociacijos narė, vaikų psichologė, kaniterapeutė Joana Grygutis ir jos augintiniai.

Keliose bibliotekose jau įvykę susitikimai su kaniterpijos ir meno terapijos specialistais buvo labai palankiai įvertinti, nudžiugino dalyvius, o laikas gaminant meno kūrinėlius iš smėlio arba žaidžiant su labradore Kija, kaip teigia dalyvavusieji, liks atmintyje ilgam.

„Nedrąsūs, sutrikę, liūdintys, sunkiai bendraujantys ar judantys, sergantys ir sveikstantys – visi šie žmonės gali būti abejingi aplinkai ir žmonėms, bet dauguma jų negali atsispirti gyvūnų skleidžiamai šilumai ir teigiamoms emocijoms“, – po kaniterpijos užsiėmimo Marijampolės P. Kriaučiūno viešojoje bibliotekoje pasakojo renginio dalyviai.

Anot Kaišiadorių raj. savivaldybės bibliotekoje vykusio smėlio paveikslėlių kūrimo dirbtuvėlių dalyvių, sužavėti liko ir maži, ir dideli! Padėkos žodžiai tądien skriejo VYTA lektorei Indrei Klevinskienei.

Iki metų pabaigos dar laukia ne viena smagi ir kūrybiška meno terapijos bei atpalaiduojanti ir jauki kaniterapijos valandėlė. Akimirkos iš kaniterapijos užsiėmimų:

Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka

Akimirkos iš spalvoto smėlio paveikslėlių kūrimo edukacijos: Kaišiadorių rajono savivaldybės viešoji biblioteka