Kauno senjorai kviečiami ugdyti kūrybiškumą

Kauno senjorai kviečiami ugdyti kūrybiškumą

Kauno Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje startuoja „Senjorų kūrybiškumo akademijos“ užsiėmimai. Vyresnio amžiaus kauniečiai kviečiami dalyvauti nemokamose kūrybinio rašymo dirbtuvėse, mokytis išmaniųjų technologijų gudrybių ir įgyvendinti savo kūrybines idėjas.

Kūrybinio rašymo užsiėmimuose ilgametė pedagogė, poetė Osvalda Ivanauskienė kvies tobulinti savo kalbėjimo ir rašymo įgūdžius dalinantis prisiminimais rašant laiškus, kuriant sveikinimo kalbas ir tiesiog ieškant smagių ir kūrybiškų būdų savo minčiai ar jausmui išreikšti. Vyresnio amžiaus žmonės turi sukaupę daug gyvenimo patirties, kuria dažnai nori pasidalinti su artimaisiais, draugais, tačiau pasakytas žodis pranyksta, o parašytas – išlieka. Senjorų kūrybiškumo akademijos lankytojai rašys laiškus jau kiek primiršta, bet daug sentimentų keliančia menine kalba, mokysis aprašyti įdomiausius, linksmiausius gyvenimo įvykius novelėse ir kurti savo šeimos sagą.

Senjorus, turinčius darbo kompiuteriu pradmenis, kviečiame į kūrybinius rašymo užsiėmimus su integruota informacinių technologijų programa, kuriuos ves žurnalistė, andragogė Vitalija Norvilienė. Šiuose užsiėmimuose senjorai mokysis kurti pasakojimus ir juos iliustruoti, fotografuoti mobiliuoju telefonu ir koreguoti fotografijas, sužinos apie socialinių tinklų ir blogų galimybes dalinantis savo prisiminimais ir saugant archyvus bei įgaus daugiau drąsos ir pasitikėjimo naudojant šiuolaikines technologijas savo kasdieniams reikalams.

Šie užsiėmimai – ne tik puiki proga senjorams išlaisvinti kasdienybėje primirštą kūrybinį potencialą ir išmokti naudotis išmaniųjų technologijų teikiamomis galimybėmis, tačiau ir išeiti iš namų, smagiai bei prasmingai praleisti laiką bendraminčių būryje.

Nemokami kūrybiniai užsiėmimai vyks du kartus per savaitę keturiose grupėse skirtinguose Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos skyriuose / padaliniuose, jų trukmė – 2 mėnesiai.

Norinčius dalyvauti „Senjorų kūrybiškumo akademijoje“ kviečiame registruotis atvykus į pirmuosius susitikimus:

Kūrybinio rašymo ir informacinių technologijų užsiėmimai

Spalio 16 d., trečiadienį, 11.30 val. Vaikų literatūros skyriuje (V. Krėvės pr. 97A)

Spalio 17 d., ketvirtadienį, 16 val. Palemono padalinyje (Marių g.37)

Kūrybinio rašymo užsiėmimai

Spalio 16 d., trečiadienį, 11 val. Panemunės padalinyje (Vaidoto g. 115)

Spalio 18 d., penktadienį, 11 val. Šilainių padalinyje (Baltų pr. 81)

Projektą „Senjorų kūrybiškumo akademija“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Daugiau informacijos: Monika Straupytė, kultūrinės veiklos vadybininkė, tel. 8 621 28 134, el. p. monika.straupyte@kaunas.mvb.lt.