Miesto šventė – Jonavos viešojoje bibliotekoje

Miesto šventė – Jonavos viešojoje bibliotekoje

Pirmoji šių metų rugpjūčio dekada – tai Jonavos miesto šventės dienos, kurių metu paminėtos 269-osios miesto įkūrimo metinės. Miesto šventės metu Jonavos viešoji biblioteka pasiūlė ne vieną renginį įvairiausių pomėgių ir socialinių sluoksnių skaitytojams.

Miesto šventės renginių ciklą pradėjo skaitymai „Atviras mikrofonas“, per kuriuos savo poetinę kūrybą skaitė ir atsiminimais apie miestą ir gyvenimą jame dalinosi Jonavos poetų klubo „Šaltinis“ nariai bei kiti grožinę literatūrą rašantys jonaviečiai. Šis renginys jau tampa tradiciniu, vykstančiu periodiškai ir suteikiančiu galimybę miesto žmonėms pajusti, kad Jonavoje kuriama literatūra yra bendro Lietuvos literatūros proceso ir dabarties dalis. Atėjusieji paklausyti „Atviro mikrofono“ skaitymų galėjo įsitikinti, kad mieste esama tokių kūrėjų, kurie atidžiau įsižiūri į greta esantį žmogų, medį ar gėlę. Kartu šis renginys padeda telkti literatų bendruomenę ir palaikyti jos gyvavimą. Sprendžiant pagal skaitymų dalyvių žodžius, Jonava – veržlus ir jaunumo neprarandantis miestas.

Tie, kas iš bibliotekos tikisi smagesnių pramogų, dalyvavo jos organizuotoje akcijoje „Nepraeik pro šalį“. Užsukę į biblioteką, jonaviečiai ir miesto svečiai (jų būta tikrai gausu) galėjo nemokamai gauti bibliotekos skaitytojo pažymėjimą ir sukti laimės ratą bei gauti atitinkamų prizų. Ne vienas jonavietis tądien iš naujo atrado biblioteką ir jos teikiamas poilsio, skaitymo galimybes.

Jonavos miesto šventę minėjo ir patys mažiausieji bibliotekos lankytojai. Susibūrę nuostabioje bibliotekos Knygų terasoje, jie atsakinėjo į klausimus apie savo gimtąjį miestą ir galėjo sužinoti daugiau apie tą vietą, kurioje auga, lanko vaikų darželį ir žaidžia kieme. Mažieji bibliotekos skaitytojai klausėsi ir legendos apie Jonavą.

Ne tokie maži, bet ir ne seni Jonavos viešosios bibliotekos skaitytojai ir svečiai miesto šventei skirtame renginyje mėgavosi puikia Karolio Lukoševičiaus akordeono muzika bei Pauliaus Mikšio aktoriniu lietuvių poezijos klasikos ir mūsų amžininkų kūrybos skaitymu.

Ir kitais metais, minint Jonavos miesto 270-ąjį jubiliejų, biblioteka žada ambicingų ir miesto gyventojų bei svečių dėmesį patrauksiančių renginių.

Ramūnas Čičelis

Jonavos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Kultūrinių veiklų organizatorius