„KNYGŲ KALĖDOS“ ŠAKIUOSE

„KNYGŲ KALĖDOS“ ŠAKIUOSE

Praėjusių, 2018-ųjų, metų pabaigoje per visą Lietuvą praskriejo žinia apie 8-ąjį kartą Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuojamą akciją „Knygų Kalėdos“. Ši akcija kasmet papildo knygų lentynas, o tokiu būdu ir skaitančiųjų gretas. Pastarasis akcijos „Knygų Kalėdos“ kvietimas skatino dovanoti laukiamiausių knygų šalies bibliotekoms ir prisidėti prie skaitytojų svajonių išsipildymo.
Paskutinioji akcija „Knygų Kalėdos“ vyko nuo lapkričio 30 iki sausio 6 d. Visu šiuo laikotarpiu ištikimiausi bibliotekos bičiuliai, lankytojai ir visi norintys bei galintys buvo kviečiami dalintis gėriu – dovanoti naujų laukiamiausių knygų savo bibliotekoms. Šakių rajono savivaldybės viešoji biblioteka, suskaičiavusi visas gautas dovanas, gali ramiau atsikvėpti ir džiaugtis pasiektais rezultatais – akcijos laikotarpiu Šakių viešajai bibliotekai bei jos padaliniams buvo padovanotos 355 naujos knygos! Bibliotekos darbuotojai nuoširdžiai didžiuojasi Barzdų, Kudirkos Naumiesčio, Sintautų, Gerdžiūnų, Griškabūdžio, Gelgaudiškio bei Kriūkų bendruomenės nariais, kurie noriai įsitraukė į akciją ir dovanojo knygų bibliotekoms.
Pasak Šakių viešosios bibliotekos komplektavimo ir tvarkymo skyriaus vedėjos Genės Dičpinigaitienės, bibliotekos darbuotojai ypač dėkingi rajono merui Edgarui Pilypaičiui, tarybos nariui Romui Pukinskui, Dianai ir Sauliui Jazukevičiams, mokytojui Dariui Jakavičiui, Valerijai Stankevičienei, Šakių „Varpo“ mokyklos 3 d klasės mokiniams ir mokytojai Dianai Bankauskienei, Ramūnui Kuncaičiui, Aurelijai Maksvytienei, Algimantui Pališkiui, Virginijai Skystimienei, Ievai Glazerienei, Ingridai Dereškevičienei ir kt.
Šių metų akcijai „Knygų Kalėdos“ Šakių rajono savivaldybės viešoji biblioteka parengė visą ciklą renginių, siekiant pritraukti laukiamiausių knygų. Akcijos laikotarpiu bibliotekoje vyko teatrinių lėlių ir šešėlių teatro edukacijos, edukacija vaikams – miriorama „Metų laikai“, susitikimas su vaikų literatūros rašytoja Rebeka Una ir jos trupe, Kalėdinių žaisliukų gamybos ir dekoro edukacija bei Rožinė Kalėdų fotostudija „Dovanok bibliotekai knygą – o savo prisiminimams šypseną“, kuri tapo šių metų akcijos vinimi. Idėjos puoselėtojos Inga Matulevičiūtė-Rutkauskienė ir Eglė Nicolaev nuoširdžiai dirbo, panaudodamos asmeninius išteklius, vardan idėjos įgyvendinimo.
Įdomu, kodėl visgi rožinė Kalėdų fotostudija? Kartais gyvenimas gali pasirodyti nykus, todėl svarbu pažvelgti į jį pro rožinus akinius ir tikėti rožinėmis svajonėmis! Žmonėms norėjosi suteikti džiaugsmo ir paskatinti norą dalintis gerumu ir šypsenomis. Akcijos metu rožinės Klaėdų fotosesijos dalyviai padovanojo 56 knygas.
Akcija „Knygų Kalėdos“ yra ne tik nuostabus projektas, skatinantis žmones dalintis, tačiau ir puiki galimybė sutelkti bendruomenę bendram tikslui.

Eglė Nicolaev
Šakių VB Informacijos ir metodikos skyriaus bibliografė