Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka skaitymo akcijos pabaigtuvėse ir cirko pasirodymas!

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka skaitymo akcijos pabaigtuvėse ir cirko pasirodymas!

Ar dažnas toliau nuo pagrindinių miestų centrų gyvenantis vaikas turi daug galimybių apsilankyti įvairiuose knygų pristatymuose ar pamatyti šiuolaikinius lietuvių rašytojus gyvai? O su jais pabendrauti ir netgi atrasti, kad jie yra labai šiuolaikiški, paprasti, žmogiški, įdomūs? Laimėjus Kauno rajono savivaldybės dalinai finansuojamą kultūros ir meno projektą „Lietuvos atkūrimo šimtmetis bibliotekoje“ Garliavos miesto ir jos apylinkių vaikai turėjo būtent tokią galimybę! Nuo gegužės mėnesio Kauno rajono savivaldybės Viešojoje bibliotekoje įvyko net 6 šio projekto renginiai, kuriuose dalyvavo daugiau nei 300 Kauno rajono moksleivių.

Aktorė, renginių vedėja, studijos tėvams „Šilkaus pupa“ įkūrėja, laidos apie tėvystę autorė ir vedėja Kristina Savickytė – Damanskienė Garliavos viešojoje bibliotekoje vaikams bei jų mokytojams ir tėveliams paruošė net tris edukacinius teatro užsiėmimus. Gegužės mėnesį moksleiviai turėjo galimybę įsitraukti į tikrą spektaklį ir pasijusti grybais iš Justino Marcinkevičiaus poemos „Grybų karas“. Rugsėjo mėnesį Kristina Savickytė visus pakvietė į improvizuotą pokalbį apie Sigito Gedos ir Ramutės Skučaitės kūrybą, o lapkritį – pasikalbėti apie lietuvių tautosakos lobius.

Įgyvendinant šį projektą Garliavos ir jos apylinkių vaikai bei jaunimas turėjo galimybę susitikti ir su dviem žinomomis lietuvių rašytojomis. Gegužės mėnesį viešojoje bibliotekoje svečiavosi vaikų rašytoja Evelina Daciūtė, kuri renginio dalyviams ne tik pristatė savo knygą „Laimė yra lapė“, bet ir atskleidė keletą šios knygos paslapčių. Spalio mėnesį Viešojoje bibliotekoje organizuotas susitikimas su daugiau nei 20 knygų autore Renata Šerelyte buvo skirtas paaugliams. Rašytoja pristatydama savo knygą „Rebekos salos“ palietė išties daug šių dienų paaugliams būdingų problemų. Po pristatymo autorė labai šiltai diskutavo su jaunimu jiems rūpimais klausimais.

Šis projektas jau beveik pasiekė finišo tiesiąją, beliko jį… vainikuoti. Nuo kovo mėnesio visi Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vaikai ir jų tėveliai buvo kviečiami dalyvauti akcijoje „100 knygų vaikams ir Lietuvai“, kuriai pasibaigus daugiausiai knygų iš nurodyto sąrašo perskaitę vaikai bus apdovanoti.

Gruodžio 14 d. 14 val. Viešojoje bibliotekoje vyks baigiamasis šventinis projekto renginys, kurio metu bus apdovanoti skaitymo akcijoje dalyvavę ir daugiausiai knygų perskaitę šios akcijos dalyviai. Ir tai dar ne viskas! Kviečiame į šventę atvykti visus – net ir tuos, kurie šioje akcijoje nedalyvavo, nes laimėtojus ir visus susirinkusiuosius džiugins „Baltijos cirko“ artistai! Be to, po pagrindinės pasirodymo dalies visi norintieji galės išbandyti savo lankstumą, bandydami kartu su akrobatais pakartoti akrobatų rodytus triukus, rankų miklumą mokantis žongliruoti bei kitų triukų. Laukia išties smagi šventė, tad šiame nemokamame renginyje laukiami visi – ir vaikai, ir tėveliai, ir seneliai.

Kauno rajonosavivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė ŠarūnėBaltrušaitienė