Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje nuotaikinga ir pavasariška Atvelykio šventė – padūkusios Velykėlės!

Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje nuotaikinga ir pavasariška Atvelykio šventė – padūkusios Velykėlės!

Balandžio 3 d. į pirmą kartą Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje organizuojamas Velykėles dalyviai su pintinėlėmis margučių ėmė rinktis iki renginio likus net pusvalandžiui. Netrukus vaikai ir nemaža dalis juos atlydėjusių tėvelių bei senelių užpildė Vaikų centrą, kur juos džiaugsmingai pasitiko bibliotekos darbuotojai ir du meilūs ir fotografuotis mėgstantys triušiukai Šuša ir Šušu.
Šių dviejų gražuolių ilgaausių šeimininkė Simona susirinkusiems trumpai papasakojo apie jų gyvenimo būdą bei pomėgius. Daugybę įdomių ir netikėtų klausimų apie triušiukus turėjo ir vaikai: ar jie bijo tamsos, ar aukštai pašoka, kaip sutaria su namuose gyvenančiais dviem didžiuliais šunimis ir, žinoma, kiek jie kainuoja. Tad nestebino ir tai, kad po renginio aplink triušiukų šeimininkę būriavosi vaikai su tėveliais, kurie jau tvirtai buvo apsisprendę ir patys savo namuose apgyvendinti tokį mielą pūkuotą augintinį.
Po pažinties su triušiukais Šušu ir Šuša jaunieji renginio dalyviai dalyvavo bibliotekoje kūrybinėse dirbtuvėlėse su bibliotekos dailininke patys gaminosi zuikių ausytes, spalvino paveikslėlius bei rašė savo naujiesiems draugams linkėjimus ir kabino ant jų namelio, žadėdami netrukus vėl juos aplankyti, nes vaikų pamilti draugai nuo šiol bibliotekoje svečiuosis dažniau – kiekvieną paskutinį mėnesio antradienį.
Ar esate kada nors girdėję apie zuikių eilių skaitymą? Ne? Padūkusiose Velykėlėse vaikai, trumpam patys tapę zuikučiais, noriai skaitė eiles apie Velykas ir margučius, o dar skaityti nemokantys patys mažiausieji pavasariškus linkėjimus susirinkusiems siuntė deklamuodami eilėraščius ir dainuodami daineles.
Manote, tuo šventė ir baigėsi? Tikrai ne! Po kūrybinių dirbtuvėlių ir Velykinių sveikinimų visi šventės dalyviai nuskubėjo į trečią bibliotekos aukštą, kur jų laukė didžiulė staigmena. Bibliotekoje vykstančių robotikos užsiėmimų dalyviai: Dovydas, Augustas, Tadas bei jiems pristatymo metu talkinę Dominykas, Stela ir Timas pristatė pačių sukurtą kiaušinių margintoją! Jaunieji kūrėjai sulaukė klausimų apie savo išradimą ne tik iš vaikų, bet ir iš jų tėvelių.
Padūkusių Velykėlių programą tęsė labiausiai vaikų lauktos margučių ridenimo varžybos! Pasiskirstę į tris komandas jaunieji šventės dalyviai lenktyniavo tarpusavyje, kurio margutis numuš daugiausiai kitų dalyvių kiaušinių ir kuris toliausiai nuriedės. Kupinos emocijų ir džiaugsmingų šūkių margučių ridenimo varžybos vyko keliais etapais. Laimėjusieji džiaugėsi tikrus kiaušinius iškeitę į šokoladinius, tačiau neliko nuskriausti ir nelaimėjusieji – visi vaikai gavo saldžių dovanėlių.
Vos spėjus išsiskirstyti daugybės įspūdžių kupiniems pirmo renginio dalyviams, netrukus pradėjo rinktis naujas smalsuolių būrys. Ir vėl vyko triušiukų „spaudos konferencija”, kūrybinės dirbtuvėlės, vaikai rašė linkėjimus savo naujiesiems draugams ir skaitė smagius eilėraščius. Tuomet vėl visi stebėjo margučių roboto darbą ir varžėsi dėl sripriausio ir toliausiai riedančio margučio savininko titulo.
Pirmą kartą Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje organizuotos Velykėlės buvo vertos „Padūkusių Velykėlių“ vardo. Čia šėlo ir vaikai, ir triušiukai, ir margučiai. O šventėje su mažaisiais dalyvavę tėveliai ir seneliai išėjo sužinoję daug naudingos informacijos apie Viešojoje bibliotekoje vykstančias įvairias veiklas: visus metus bibliotekoje vykstančią skaitymo skatinimo akciją „100 knygų vaikams ir Lietuvai“, kassavaitines filmų peržiūras, stalo žaidimų popietes, naujai organizuojamą mažylių klubą, edukacines popietes su virtualios realybės akiniais, programa „Minecraft“ bei robotikos užsiėmimus.
Tikimės, kad puikiai praleidę laiką ir geriau susipažinę su biblioteka visi šios šventės dalyviai nuo šiol bibliotekoje lankysis kur kas dažniau. Vieni atkeliaus į biblioteką iš itin gausaus leidinių fondo pasiskolinti knygų, kiti – su tikslu sudalyvauti viešojoje bibliotekoje vykstančiose edukacijose ar tiesiog pabūti jaukioje ir įkvepiančioje aplinkoje. Čia visuomet laukiamas kiekvienas.

Daugiau informacijos apie bibliotekoje organizuojamus renginius sužinosite adresu www.krsvbiblioteka.lt ir pamėgę mūsų bibliotekos puslapį Facebook paskyroje Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų centras.

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkės Š. Baltrušaitienė ir
R. Vasauskaitė