Atidaryta virtuali paroda „Knygų autorių linkėjimai Birštono viešajai bibliotekai ir jos skaitytojams”

Atidaryta virtuali paroda „Knygų autorių linkėjimai Birštono viešajai bibliotekai ir jos skaitytojams”

Nuostabiai Birštono bibliotekai –norėčiau pasakyti „ačiū“ visiems jos darbuotojams ir skaitytojams. Juk knyga tobulina ne tik žmogaus protą ir širdį, bet daro šviesesnę ir jautresnę mūsų bendrą tėviškę – Lietuvą.
Grigorijus Kanovičius

Birštono viešosios bibliotekos darbuotojoms – nepaprastai dėkinga už dr. Jono Basanavičiaus atminimo saugojimą ir skulptoriaus Antano Aleksandravičiaus kūrybos propagavimą.
Ramunė Korsakienė

…ačiū už jaukų priėmimą, už nuostabius vaikus.
Sigutė Ach

…gražaus klestėjimo ir žydėjimo naujuose rūmuose!
Aldona Ruseckaitė

Pasitikdami 70-ąsias Birštono viešosios bibliotekos veiklos metines atsigręžiame į jos nueitą kelią ir jį lydėjusius žmones. Literatūros vakarai, naujų knygų sutiktuvės į bibliotekos istoriją įrašė daug įsimintinų puslapių. Susitikimus su knygų autoriais ryškiausiai liudija ir primena jų palikti autografai. Virtualioje autografuotų leidinių parodoje „Knygų autorių linkėjimai Birštono viešajai bibliotekai ir jos skaitytojams“ https://www.birstonas.mvb.lt/lt/krastotyra/autografuoti-leidiniai – beveik 90 knygų su autorių, leidėjų, dailininkų įrašais. Juose – dėkingumo žodžiai jaukiems ir svetingiems knygų namams bei kunigo, eseisto Juliaus Sasnausko žodžiais tariant, „paprastam ir nepaprastam Birštonui“, juose – linkėjimai įdomaus skaitymo.
Poetas Algimantas Baltakis kviečia paviešėti savo eilėraščių „Vienuolyne“, kraštietis rašytojas Vytautas Bubnys – smagų suktinį sušokti ne tik su ponia Roza, bet ir su P. Roza, o Kazys Saja pataria būti oriems ir neskubėti bet kam nusilenkti.
Poetas Rimvydas Stankevičius Birštono viešąją biblioteką vadina miela, dailininkas Marius Jonutis – gerąja.
Aštuoniose savo knygose po gražų linkėjimą paliko rašytoja, muziejininkė, bibliotekos bičiulė Aldona Ruseckaitė – dažnai kurorte viešinti, fotografuojanti ir ne vieną Birštone darytą nuotrauką įdėjusi į eilėraščių knygą „Tik labas sudie“.
Šviesūs, gražūs žmonės lydėjo ir lydi bibliotekos kelią, skaitytojai džiaugiasi jų knygomis.
Ir rašančiųjų, ir knygų parodas rengiančiųjų svarbiausias palinkėjimas laiko patikrintas: skaitydamas žmogus auga, mokosi, pasaulį ir save skaitantis suvokia giliau ir plačiau, todėl gyvenkime skaitydami – tegul kelionė su knyga ir biblioteka niekada nesibaigia!

Birštono viešosios bibliotekos bibliografė Genovaitė Mačiūtė