LIETUVOS ŠIMTASIS GIMTADIENIS KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖS VIEŠOJOJE BIBLIOTEKOJE

LIETUVOS ŠIMTASIS GIMTADIENIS KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖS VIEŠOJOJE BIBLIOTEKOJE

Šventinis sveikinimas miestelėnams, išskirtinis pokalbis su vienu iš Garliavos krašto Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės įkūrėjų – R. Gudaičiu, akcija „Mano vėliavos istorija“, dainų Lietuvai varžytuvės kartu su ansambliu „Ežiuolė“ – tai numatyta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio programoje, kurią minėsime vasario 14 d. Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Šventės organizatoriai – Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka patikino, kad šią ypatingą datą renginiai, prasidėję vasario 14 d. popietę skirti tiek jaunimui, tiek ir suaugusiems, tęsis iki vakaro. Norime pakviesti kiekvieną atrasti savo ryšį su šimtmečiu, nes mes kiekvienas jį turime. Per mūsų pačių asmenines istorijas, per mūsų tėvų istorijas, kurios vis dar gyvos. Ir su ta nuotaika prisijungti prie šventinės programos!

Vasario 16-oji – pati reikšmingiausia Lietuvos istorijos data. 1918 metais įkurta nepriklausoma moderni piliečių valstybė, kurią turėjo valdyti demokratiškai išrinkta valdžia, ir kartu simboliškai atgaivinta senojoje Lietuvoje (1253–1795 metai) puoselėta Lietuvos valstybingumo tradicija.
Ši data lyg tiltas sujungia 1253 m. liepos 6 d. gimusią senąją Lietuvą ir 1990 m. kovo 11 d. atkurtą nepriklausomą Lietuvą. Be Vasario 16-osios nebūtų Kovo 11-osios ir jos sėkmės istorijos. Valstybės atkūrimo šimtmečio akivaizdoje praeitis suvokiama ne tik kaip priežastis iškilmingai paminėti svarbią sukaktį, bet ir kaip paskata susimąstyti apie praeities svarbą dabarčiai ir dabarties klausimus praeičiai: ką valstybei ir visuomenei pavyko nuveikti per šimtmetį, kokius svarbiausius tikslus keliame sau artėjant naujam – antrajam šimtmečiui.
Vasario 14 dieną atkurtos Lietuvos gimtadienio šventė prasidės viešosios bibliotekos iškilmingu šventiniu pasveikinimu, po kurio renginio dalyvių lauks išskirtis ir atviras pokalbis su vienu iš Garliavos krašto Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės įkūrėjų – R. Gudaičiu. Mūsų valstybę reprezentuojantys trys simboliai – himnas, vėliava ir herbas taps pagrindiniu šios šventės akcentu. Džiaugdamiesi vienybe ir nepriklausomybe, šventės dalyvius kviesime dalyvauti simbolinėje akcijoje „Mano vėliavos istorija“. Atkurtos Lietuvos gimtadienio dienai paminėti skirtų renginių programą užbaigs šventinis koncertas „Dainuokim Lietuvai“. Jo metu Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos konferencijų salėje vyks dainų Lietuvai varžytuvės kartu su ansambliu „Ežiuolė“. Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti skirtą renginį organizuoja Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka.
Maloniai kviečiame visus aktyviai dalyvauti!

Vyr. bibliotekininkė R. Vasauskaitė
Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka